Teknoloji

Apple iTunes Connect 22-29 Aralık arasında tatilde olacak

itunes-connect-211115

Apple geliştiricilere her yılın sonunda gerçekleşen iTunes Connect tatilini hatırlattı, bu yılın 22 Aralık ve 29 Aralık tarihleri arasında, iTunes Connect’in bir hafta süreyle kapalı olacağını duyurdu.

Apple’ın geliştiriciler web sitesinde yayınlanan bir paylaşımda, uygulama geliştiricilerinin yeni uygulamalarını ve uygulama güncellemelerini zamanında göndermeleri, o bir haftalık tatil dönemi boyunca herhangi bir yeni uygulama veya uygulama incelemesi değerlendirmesinin yapılmayacağı konusunda uyarıda bulunuldu.

Bu demek oluyor ki, önümüzdeki bir aylık dönem App Store için oldukça yoğun geçecek. Geliştiricilerin yıl sonu tatili dönemine kadar uygulamalarını güncelleme ve hazır etmeleri gerekiyor. Yeni uygulamalar veya uygulama güncellemeleri 22-29 Aralık tarihleri arasında kabul edilmeyecek, bu nedenle o dönem aralığında herhangi bir sürümün başvurusu, onaylanması veya planlanması yapılmayacak. Diğer iTunes Connect işlevleri ise çalışmaya devam edecek.

 

Ayrıca Apple geliştiricilere App Store’un toplamda 100 milyarlık indirme rakamına ulaşmasında verdikleri katkıdan dolayı da teşekkür etti. Para karşılığı alışveriş yapan müşteri sayısının yıldan yıla yüzde 18 oranında arttığını belirten Apple, bu sayede App Store gelirlerinde de yüzde 25’lik bir artış kaydetmiş oldu.

iTunes Connect geliştiricilerin uygulamalarını, güncellemelerini, fiyatlandırmalarını ve diğer App Store kalemlerini yönettikleri çevrim içi bir araç. Apple geçtiğimiz eylül ayında iTunes Connect’i güncellemiş, yenilenen bir kullanıcı arayüzü ve aralarında geliştiricilerin gözden geçirme bekleyen uygulama çıkışları için bir çıkış tarihi belirlemesine imkan tanıyan seçeneğin de bulunduğu yeni işlevler eklemişti.

İLGİLİ HABERLER