Manşetler

11.6 inç’lik MacBook Air ile ilgili detaylar ortaya çıktı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın Türkiye saatiyle bu akşam saat 8’de başlayacak olan “Back to the Mac” etkinliğinde Mac OS X’in yeni sürümüyle ilgili detayların verilmesi bekleniyor. Ancak herkesin beklentisi uzunca bir süredir güncelleme yüzü görmemiş olan MacBook Air serisinde olacak. Haftalardır yapılan dedikodular Apple’ın 11.6 inç’lik yeni bir MacBook Air modeli çıkaracağını işaret ediyor. Etkinliğe saatler kala Engadget tayfası bu beklenen ürünle ilgili detaylara ulaşmış.

Engadget’ın etkileşimde bulunduğu güvenilir kaynak çalışan bir 11.6 inç’lik MacBook Air modelini birkaç dakikalığına inceleme fırsatı bulmuş. Beklenen MacBook Air 11.6 inç’te aşağıdaki özelliklerin bulunacağı söyleniyor:

  • 11.6 inç’lik ekran
  • 2.13 GHz Intel Core 2 Duo işlemci (2.33 GHz’lik seçenek de sunulacak)
  • Temel konfigürasyonda 2 GB’lık bellek
  • Optik sürücü bulunmuyor
  • Sol tarafta Mini DisplayPort, USB, SD kart okuyucu, sağ tarafta ise USB ve güç girişi
  • MacBook Pro’lardaki gibi trackpad
  • 11.6 inç’lik ekrana rağmen, mevcut MacBook Air’larınkiyle aynı kalınlık
  • Siyah renkli bir açma/kapama butonu MacBook Air’ın klavyesinde bulunan küçük bir çıkar tuşunun yanına yerleştirilmiş, alüminyumdan yapılmış yuvarlak açma/kapama butonu kaldırılmış. Tasarımdaki bu değişiklik MBA’nın hızlı açılış yeteneklerini desteklemek amacıyla yapılmış. Ancak Engadget’ın kaynağı bu özelliği çalışır hâlde görememiş, bunda test amaçlı MacBook Air 11.6 inç’in OS X 10.6.4 ile çalışıyor olmasının etkisi olabilir.

Engadget’ın güvenilir kaynağı ne yazık ki MacBook Air 11.6 inç’in grafik ve “SSD Card” adı verilen depolama özelliğiyle ilgili bir bilgiye erişememiş.

Steve Jobs’un bu akşamki “Back to the Mac” etkinliğinde daha makul fiyatlı MacBook Air 11.6 inç ile birlikte 13.3 inç’lik bir MacBook Air’ı da tanıtması bekleniyor. Bakalım beklentiler gerçeğe dönüşecek mi?

İlgili – Engadget

Görsel – Engadget

İLGİLİ HABERLER