Teknoloji

108 megapiksel kameralı Xiaomi Mi Mix Alpha ile çekilen fotoğraf paylaşıldı

Xiaomi abd elektrikli otomobil
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Xiaomi ve Samsung bu yılın başlarında 108 megapiksel çözünürlüklü kamera taşıyan bir akıllı telefon çıkarmak için beraber hareket ettiklerini söylemişti. Şimdilerde Xiaomi Mi Mix Alpha adıyla çıkması beklenen telefonda bu kameranın yer alacağı iddia ediliyor.

Xiaomi, Çinli sosyal ağ Weibo‘daki hesabında yakında çıkacak telefonunun dijital zum yeteneklerini işaret eden bir paylaşım yaptı. Xiaomi’nin paylaşımında “100MP devri” ibaresi de geçiyor. Aynı zamanda 12032 x 9024 piksel çözünürlüğe de vurgu yapılıyor. Bu çözünürlük kabaca 108 megapiksele denk geliyor.

xiaomi mi mix alpha

Seçilebilir detay seviyesi mükemmel görünüyor. Ancak bu durum dikkatli biçimde kontrol edilen aydınlatmanın yapıldığı koşullarda elde edilmiş gibi görünüyor. Bu arada genel olarak 48 megapiksel ve 64 megapiksel kameralarla tam çözünürlükte çekilen fotoğraflar gün ışığı dışındaki ortamlarda genel olarak hayal kırıklığı yaratıyor. 108 megapiksel kameralı telefon çıktığında, gerçek hayat koşullarında çekilen fotoğraflara bakmak gerekiyor.

Bu kamera sensörüne hangi akıllı telefon ev sahipliği yapacak? Yakında beklenen Xiaomi Mi 9 Pro 5G modelinin kamera özellikleri, Çin’in telekomünikasyon kuruluşu TENAA’nın çevrimiçi dokümanları sayesinde ortaya çıkmıştı. Xiaomi Mi 9 Pro 5G’nin arkasında 48 megapiksel ana kamera, 2 kat telefoto kamera ve muhtemelen ultra geniş açılı bir sensör bulunacak.

Diğer bir deyişle, 108 megapiksel kamerayı çok büyük bir ihtimalle Xiaomi Mi Mix Alpha modelinde göreceğiz. Her iki telefonun da 24 Eylül tarihinde düzenlenecek Xiaomi etkinliğinde tanıtılması bekleniyor.

Mi Mix Alpha’nın dikkat çekici tek özelliği bu olmayacak. Xiaomi radikal bir ekranın da işaretini vermişti. Telefonun şelale görünümlü ekrana daha radikal bir yorum getirmesi bekleniyor. Görünüşe göre kavisli ekran telefonun kenarlarını saracak.

İLGİLİ HABERLER