Teknoloji

10. nesil iPad değişen tasarıma rağmen 1. nesil Apple Pencil’a bağlı kalıyor

10. nesil ipad
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın bugün duyurusunu yaptığı 10. nesil iPad, sadece 1. nesil Apple Pencil ile uyumlu. Yeni tablette Lightning portu yerine USB-C portu bulunurken Apple Pencil’ın birinci nesil versiyonunun şarj olması için Lightning portuna takılması gerekiyor. Apple bu uyum problemini bir adaptör ile çözüyor.

USB-C – Apple Pencil Adaptörü, teknik olarak bir USB-C – Lightning portu adaptörü. Apple’ın yayınladığı basın bülteninde, adaptörün 2.199 TL fiyatla satılan yeni sürüm 1. nesil Apple Pencil ile birlikte sunulduğu belirtiliyor. Ayrıca bu adaptör mevcut Pencil sahiplerine de 199 TL karşılığında sunulacak. Apple, eşleştirme ve şarj için yeni USB-C – Apple Pencil Adaptörünün gerektiğini belirtiyor.

Bu adaptör dişi-erkek yapısında; dişi olan kısmına Apple Pencil takılıyor, diğer ucu da 10. nesil iPad’e bağlanıyor. Apple’ın adaptör için açtığı ürün sayfasında da süreç açıklama bölümünde yer alıyor: “USB-C – Apple Pencil Adaptörü, Apple Pencil’ı (1. nesil) iPad (10. nesil) ile eşleştirmek ve şarj etmek için gerekir. Apple Pencil’ınız adaptörün bir ucuna, iPad’inizdeki USB-C Şarj Kablosu ise diğer ucuna takılır.”

apple pencil

Apple, her ne kadar 10. nesil iPad ile birlikte iPad Pro, iPad Air ve iPad mini tasarımına geçiş yapmış olsa da, bu giriş seviyesi tabletini 1. nesil Apple Pencil ile uyumlu tutmaya devam ediyor. Halbuki ürün yelpazesi içindeki diğer tabletler 2. nesil Apple Pencil’ı destekliyor. Bu kalem tabletlere, kenarda yer alan manyetik bölüm aracılığıyla tutunuyor. Eşleştirme ve şarj işlemi de bu yolla gerçekleştiriliyor.

İLGİLİ HABERLER