Manşetler

10 inç’lik Samsung Nexus 10 tablet Android etkinliğinde tanıtılabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google’ın gelecek hafta pazartesi günü düzenleyeceği Android etkinliğinde dedikoduları ortalığa iyice saçılan LG Nexus 4 akıllı telefonun yanında Samsung üretimi 10 inç’lik bir tablet de tanıtması bekleniyor. Daha önceleri 2013’ten önce gelmeyeceği tahmin edilen bu cihazın da gelecek hafta tanıtılacağı ihtimali daha da arttı.

Samsung Nexus tabletin 10 inç’lik, 2560 x 1600 çözünürlüklü, dolayısıyla 300 ppi gibi yüksek bir piksel yoğunluğuna sahip ekran barındıracağı iddia ediliyor. Bu arada cihazda etkinlikle birlikte resmileşecek Android 4.2 işletim sisteminin yer alacağı tahmin ediliyor. The Next Web sitesinin kaynağı tabletin Nexus 10 adını taşıyıp taşımayacağı konusunda çok emin değil. Bununla birlikte Samsung içerisinde bu tabletin “Manta” olarak anıldığı bilgisini de vermeden geçmiyor.

Google’ın 29 Ekim etkinliğinde Nexus 10 ve Nexus 4 ile birlikte Nexus 7’nin 32 GB’lık daha yüksek kapasiteli versiyonunu da tanıtabileceği söyleniyor. Ayrıca 32 GB’lık modelin HSPA+ bağlantı destekli bir versiyonunun da geleceği beklentiler arasında. Bu arada aynı kaynak LG Nexus 4’ün son teknik özelliklerini de paylaşmış. Söylediklerine göre yeni nesil Nexus telefonu 4.7 inç’lik, 768 x 1280 çözünürlüklü ekran, dört çekirdekli 1.5 GHz Qualcomm Snapdragon S4 Pro APQ8064 işlemci, 2 GB RAM, 16 GB dahili bellek, 8 megapiksel arka kamera ve 1.3 megapiksel ön kamera gibi teknik özellikleri barındıracak. 2100 mAh kapasiteli telefon Android 4.2 ile çalışacak.

Android 4.2 için de “Content in the center” olarak adlandırılan ve “İçerik Merkezde” şeklinde Türkçeleştirebileceğimiz yeni bir Google Play Store bileşeninin tanıtılacağı söyleniyor. Giriş sayfasına eklenebilecek olan bu içerik kullanıcıların Google Play Store’a daha kolay erişmesini sağlayacak. Tablet Paylaşım özelliği de birden fazla kullanıcının bir tableti kendi e-posta ve uygulama ayarlarıyla kullanmalarına izin verecek. Yeni sürümün panoramik kamera ayarları da barındırması, hem yatay hem de dikeyde panoramik fotoğraflar çekmeye izin vereceği belirtiliyor.

İlgili >> The Next Web

İLGİLİ HABERLER