Manşetler

Apple önümüzdeki mart ayında 10.5 inç iPad’i tanıtabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

10.5 inc ipadApple’ın önümüzdeki yıl üç yeni iPad’i piyasaya süreceğine dair dedikodular daha önce gündeme gelmişti. Söz konusu tanıtım için önümüzdeki yılın mart ayı işaret edilmişti. DigiTimes’ta yer alan habere göre, 10.5 inç ekranlı model 9.7 ve 12.9 inç ekranlı modele katılacak.

Tedarik zincirlerine dayandırılan habere göre, Apple 10.5 inç iPad ile özellikle ABD’deki kurumsal kullanıcıları ve eğitim sektörünü yakalamayı amaçlıyor. Bu gruplar 9.7 inç iPad’i çok küçük, 12.9 inç iPad Pro’yu ise büyük ve pahalı buluyor. 10.5 inç ekranın daha geniş bir kullanıcı kitlesini iPad ile buluşturabileceği belirtiliyor.

10.5 inç iPad A10X işlemciyle gelecek

Habere göre, 10.5 inç iPad A10X işlemci barındıracak. 12.9 inç iPad Pro da bu işlemciyi barındırıyor. Tabletin üretiminin ise önümüzdeki aralık ayında başlayacağı belirtiliyor. Bu da tabletin 2017’nin mart ayında tanıtılması ve piyasaya çıkması ihtimalini artırıyor. DigiTimes’ın haberine göre, 10.5 inç ekranlı iPad’in yılın ilk çeyreğinde 2 milyon sevkiyat rakamına ulaşması bekleniyor. Yıl geneli içinse 5-6 milyon seviyesine çıkılması öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER