Apple’ın 10.2 inç iPad tableti yurt dışında satışa sunulmaya başlandı. iFixit tayfası da hemen harekete geçerek bu cihazı satın aldı ve sökme işlemlerine başladı. Ekibin bulgularına göre fazla değişen bir şey yok, ancak dikkate değer bazı dokunuşlar da mevcut durumda.
iFixit’in parçalarına ayırma işlemi çoktan bildiğimiz bazı gerçekleri doğruluyor. Örneğin, yeni iPad’de Apple’ın birkaç yıllık A10 Fusion işlemcisi bulunuyor. Yani, 2019 model iPad’de 2016’nın iPhone 7’sindeki işlemci çalışıyor.
Aynı zamanda hayal kırıklığı yarattığı belirtilen birkaç gözlem de var. Örneğin, Apple sayısallaştırıcı kablolarında hafif değişiklikler yaparak iPad’i açmayı biraz daha kolay hâle getirmiş. Bununla birlikte, batarya üzerinde esnek açma yapıştırıcı kullanma şeklindeki “en kolay tamir edilebilirlik iyileştirmesini atlamış”.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Avrupa Birliği, Apple’ın App Store komisyonlarında yaptığı değişiklikten memnun

Apple TV dört yıl sonra kapsamlı bir yenilenmeye hazırlanıyor

iPhone 18 Pro için yeni kılıf almak gerekmeyebilir

iPhone 18 Pro Max beklenen kamera özelliğini tek başına alabilir

iPhone 18 Pro yüzde 18 hızlanırken daha az güç tüketebilir
Yine de, iyi haberler de azımsanmayacak derecede fazla. Sitenin belirttiğine göre, Apple RAM miktarını yüzde 50 oranında artırarak 3 GB’ye çıkarmış. Daha da etkileyicisi, Apple ekran boyutunu 9.7 inçten 10.2 inç seviyesine çıkarıp aynı pil ömrünü sunarken, geçen yılın tabletiyle aynı kapasitede pili kullanıyor. Apple, 2010 yılında çıkan orijinal iPad modelinden beri 9.7 inç ekran boyutunu kullanıyordu.
[irp]
Günün Öne Çıkan Fırsatları

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.
Tamir edilebilirlik tarafında iFixit, yeni iPad’e 10 üzerinden 2 puan veriyor. Kendi başına tamir işlemine girişmeyi düşünenler için bazı büyük zorluklar bulunduğu belirtiliyor. Örneğin, Lightning portu lojik devreye lehimlenmiş. Pil ve lojik devre değişimleri de bunların yerlerine yapıştırılmış olmaları nedeniyle çok kolay görünmüyor.
iPad Air aksesuarı 7. nesil iPad için de kullanılabiliyor
Yeni iPad’de 2160 x 1620 piksel çözünürlüklü ve 264 ppi piksel yoğunluklu ekran kullanılıyor. Ekran çözünürlüğü önceki modelde bulunan daha küçük boyutlu ekrana göre düşmüş olsa da, piksel yoğunluğu sabit kalıyor.
7. nesil iPad, Apple’ın ilkbaharda çıkardığı 10.5 inç iPad Air’dakiyle aynı boyutlarda, bu nedenle Apple Smart Keyboard Folio klavyeli kapağını bu tablette de kullanmak mümkün oluyor.






