Bilim

1 Temmuz ile birlikte sokağa çıkma kısıtlamaları tamamen kalkıyor

1 temmuz koronavirüs covid-19

1 Temmuz tarihinin yaklaşmasıyla birlikte COVID-19 tedbirlerinde uygulanacak değişiklikler beklenmeye başlanmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, pazartesi akşamüstü yaptığı basın açıklamasında gelecek ayın başından itibaren geçerli olacak yeni adımları açıkladı. Buna göre sokağa çıkma kısıtlamaları, şehirler arası seyahat ve toplu taşımalardaki sınırlamalar kaldırıldı. Kamu kurum ve kuruluşlarında ise normal mesai düzenine geçilecek.

Hürriyet’in haberine göre Erdoğan, pandeminin başından beri devam eden hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamalarının kalktığını açıkladı. “1 Temmuz itibarıyla başlamak üzere sokağa çıkma kısıtlamalarını tümüyle kaldırıyoruz” diyen Erdoğan şehirler arası ve şehir içi toplum ulaşım kısıtlamalarıyla ilgili olarak da “Şehirler arası seyahat kısıtlamaları ile şehir içi toplu taşımadaki kısıtlamalar sona eriyor.” dedi.

COVID-19 aşılama çalışmalarına da değinen Erdoğan, “Bugün itibariyle yaptığımız aşı sayısı 43 milyon doza yaklaşmıştır. Son 1 haftada nüfusuna oranla dünyada en çok aşı yaptıran ülke konumundayız. Hedefimiz birkaç hafta içerisinde 18 yaş nüfusumuzun üstünün tamamına açmaktır.” şeklinde konuştu. “Sırası gelen herkesin aşı olması hayati öneme sahiptir. Biz de aşımızı olarak bilim insanlarımıza olan güvenimizi gösterdik.”

1 Temmuz’da sokağa çıkma kısıtlaması bitiyor

1 Temmuz’da başlamak üzere sokağa çıkma kısıtlamalarını tümüyle kaldırdıklarını belirten Erdoğan, müzikle ilgili kısıtlamayı da saat 24.00’e çektiklerini kaydetti. Şehirler arası seyahat kısıtlamaları ile şehir içi toplu taşımadaki kısıtlamalar sona erecek, ancak HES kodu uygulaması yaygınlaştırılarak sürdürülecek. Erdoğan, konuyla ilgili ayrıntıların İçişleri Bakanlığının genelgesiyle açıklanacağını söyledi. Öte yanda kamu kurum ve kuruluşlarında da temmuz ayı itibarıyla normal mesai düzenine geçiliyor.

İLGİLİ HABERLER