Teknoloji

1 TB kapasiteli ilk iPhone 14 Eylül etkinliğinde tanıtılacak

1 tb iphone

Apple’ın 14 Eylül’deki California Streaming etkinliğine günler değil, saatler kala; analist Ming-Chi Kuo tarafından paylaşılan yeni bir yatırımcı notuna göre, iPhone 13 ile birlikte ilk kez 1 TB iPhone seçeneğiyle tanışacağız.

Kuo, iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max modellerinin her birinin 1 TB’lık depolama alanı konfigürasyonuna sahip olacağını tahmin ediyor. Kuo, iPhone 13 ve iPhone 13 mini için 128 GB, 256 GB ve 512 GB depolama alanı seçeneklerine sahip olacağını, bu telefon için 64 GB’lık seçeneğin sunulmayacağını da söylüyor.

Ayrıca Kuo, Apple’ın salı günkü etkinlikte AirPods 3’ü ortaya çıkarmasını beklediğini, ancak Apple’ın muhtemelen AirPods 2’yi de piyasada tutacağını söyledi. Daha önce verilen haberlerle aynı doğrultuda, iPhone 13’ün tedarik zinciri kıtlığından etkilenebileceği konusunda da uyarıyor, ancak iPhone 13 sevkiyatları üzerinde sınırlı bir etki olacağını umuyor.

Önceki sızıntılar ve söylentiler, geçen yılki modellerle aynı boyutlarda gelecek dört modele sahip olan iPhone 13 serisine işaret ediyordu. Yeni telefonların, video portre modu ve astrofotografi modu, geliştirilmiş bir ultra geniş lens ve video kaydı için daha iyi bir optik zoom içeren gelişmiş kameralara sahip olması bekleniyor.

Etkinlikte beklenen diğer ürünler arasında Apple Watch 7 de yer alıyor. Bu cihazın da daha hızlı bir işlemci, yeni bir donanım tasarımı ile yenileneceği söyleniyor. Daha büyük boyutlu ekranlar ve buna uygun saat kadranları da beklentiler arasında. iPad mini’nin de önceki nesillere göre daha büyük boyutlu bir gövdeyle yenilenmesi beklentiler arasında bulunuyor.

Apple 14 Eylül etkinliği salı akşamı TSİ 20.00’de başlıyor. Apple Park’ta çekilen yayın bu saat itibarıyla apple.com ve Apple YouTube kanalında yayınlanacak. Biz de Teknoblog olarak haberlerimiz ve Twitter güncellemelerimiz ile yenilikleri en hızlı şekilde size aktaracağız. O zamana kadar 14 Eylül etkinliğinde duyurulması beklenen yeni Apple ürünleri ile ilgili dosya yazımıza göz atabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER