Teknoloji

1 TB Galaxy S10+ için çok uzun beklemek gerekmeyecek

Samsung Galaxy S10 serisine dair pek çok detay şimdiden ortaya çıkmış durumda. S10, S10+ ve S10e adını taşıyacağı söylenen modellerin hem tasarımları hem de barındıracakları bileşenleri sızıntılar sayesinde görülmüş durumda. Portföyün en özel üyesi ise 1 TB depolama alanına sahip Galaxy S10+ olacağa benziyor. 12 GB RAM ve 5G desteği de sunacağı söylenen telefonun serinin diğer üyelerine göre daha geç çıkacağı iddia ediliyordu. Ancak gündeme gelen yeni bir haber, bu bekleyişin iddia edilenden daha kısa olacağını gösteriyor.

Samsung’un elinin hem bellek hem de depolama alanı kapasitesi konusunda sıkı olduğu biliniyor. Güçlü bir yarı iletken üretme birimi bulunan şirket, buna rağmen akıllı telefonlarına büyük bellekler ve geniş depolama alanları yerleştirme konusunda oldukça cimri davranmıştı. Güney Koreli teknoloji devi, geçtiğimiz yıl itibarıyla telefonlarında 6 ve 8 GB RAM seçenekleri sunmaya başlamıştı.

Ancak Galaxy S serisinin 10. yılını kutlayacak olan Samsung, bu yaklaşımında bir istisna uygulamaya hazır görünüyor. Galaxy S10+’ın özel versiyonuna 1 TB dahili depolama alanı yerleştirecek olan şirket, bu alanı 12 GB RAM ile birlikte sunacak. Samsung böylelikle bugüne kadar bir akıllı telefondaki en yüksek RAM ve depolama alanı kombinasyonunu sunmuş olacak. Sınırlı sayıda üretilen bu güçlü donanıma oldukça yüksek bir bedel karşılığında ulaşılması bekleniyor. Telefonun ABD’deki satış fiyatının 1500 doları bulabileceği belirtiliyor.

1 TB Galaxy S10+ için diğer modellere kıyasla daha uzun bir süre bekleneceği iddia ediliyordu. Ancak Samsung’un Filipinler birimi tarafından verilen bir ipucu, bu modelin 15 Mart itibarıyla satışa sunulabileceğini gösteriyor. Samsung’un diğer S10 modellerini 20 Şubat‘ta tanıtımın ardından ön siparişe çıkaracağı ve 8 Mart’ta da piyasaya süreceği iddia ediliyor. Bu da S10 ailesinin tüm üyelerinin mart ayında raflarda olabileceği anlamına geliyor.

İLGİLİ HABERLER