Eğlence

YouTube video sayfasının tasarımını yeniliyor

youtube video

YouTube video sayfası için hazırladığı yeni tasarımı kullanıcılarla buluşturmaya başladı. Çeşitli unsurları yenileyen bu tasarım; iOS, Android ve web’deki deneyimi birleştirmesi açısından da önem taşıyor.

Yeni tasarımın odak noktası, ana unsurlar için kullanılan kapsül şeklindeki ikonlar oluyor. Artık, beğeni sayacını ve beğenme/beğenmeme ikonları aynı kapsül içinde gösterilecek. Paylaş, Oluştur (Shorts) ve İndir gibi diğer sık kullanılan unsurlar da kapsül içine taşınıyor. Kanal detaylarını gösteren alan da artık bu ikonların üstünde gösterilecek.

Yeni tasarım, Ortam Modu ile de örtüşüyor. Bu mod videonun alt tarafının tanım bölümü ve sistem durum çubuğuyla birleşmesine izin veriyor. Böylelikle kullanıcılara daha kapsayıcı bir deneyim yaşatılabiliyor. Ortam Modu kullanıcılar tarafından kapatılabiliyor.

youtube videoBir diğer değişiklik ise En İyi Yorum’un daha belirgin bir alanda gösterilmesi oluyor. Böylelikle bu yorumun daha fazla etkileşim almasının da önü açılıyor. Masaüstünde ise videoların tanım bölümleri daha belirgin hâle geliyor.

YouTube video sayfasının yeni tasarımı henüz tüm kullanıcılara açılmış değil. Mevcut tasarımın 2020’de kullanıma sunulduğunu düşününce buna pek şaşırmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER