Teknoloji

Windows 10 Telefonunuz uygulaması ile Samsung telefonlar arasında bağlar kuvvetleniyor

windows 10 telefonunuz samsung

Microsoft artık kendi akıllı telefon platformuna sahip değil. Şirketin en yeni akıllı telefonu olan Surface Duo bile Android ile çalışıyor. Yazılım devi bunun yerine Samsung ile daha yakın bağlar kurmayı tercih etmişti. İki şirket arasındaki bu ilişkinin en somut yansımalarından biri de Microsoft’un Telefonunuz uygulamasında görülüyor. Windows 10 üzerinde kullanılan Telefonunuz uygulaması ile Samsung markalı akıllı telefonlar arasındaki bağlar biraz daha kuvvetleniyor.

Bu doğrultuda yapılan son değişiklik, Telefonunuz uygulaması aracılığıyla Samsung cihazlardaki birden fazla uygulamanın bilgisayar üzerinde çalıştırılabilmesi oldu. Söz konusu özelliğin duyurusu daha önce yapılmıştı.

Bu sayede telefondaki uygulamalar, tıpkı yerel bir Windows uygulamasıymış gibi bilgisayar üzerinde çalıştırılabilecek. Kullanıcılar diledikleri takdirde bu uygulamaları hızlı erişim için görev çubuğunda sabitleyebilecek. Söz konusu entegrasyon, kullanıcıların bilgisayar ekranı üzerinden telefon uygulamalarını çalıştırmasını yansıtma yöntemine kıyasla daha etkin ve pürüzsüz bir hâle getiriyor. Bu imkandan ilk olarak Windows Insiders programının üyeleri yararlanabilecek.

Windows 10 Telefonunuz uygulaması ve Samsung markalı telefonlar arasındaki bu sıkılaştırılmış entegrasyonun kapsama alanı ise ilk etapta pek geniş olmayacak. Şu an için Galaxy S20 ve Note 20 serileri ile katlanabilir telefonlar Galaxy Z Fold 2 ve Z Flip modellerinde bu entegrasyondan faydalanabilecek.

İLGİLİ HABERLER