Teknoloji

TikTok BeReal tarzı paylaşımları test ediyor

tiktok now

Günlük fotoğraf paylaşımı trendinden faydalanmak isteyen tek platform Instagram değil. TikTok BeReal’dan esinlenmiş gibi görünen Now isimli bir özelliği test ediyor. TikTok Now’da da kullanıcılardan telefonlarının hem arka hem de ön kameralarını kullanarak bir fotoğraf veya 10 saniyelik bir video paylaşmaları ve her gün ne yaptıklarını arkadaşlarına anlatmaları isteniyor. Bu paylaşımların TikTok’tan gelen bildirimin ardından verilen süre içinde yapılması gerekiyor.

TikTok’tan verilen bilgiye göre, bu test birkaç hafta boyunca devam edecek. TikTok Now’a ABD gibi ülkelerde TikTok’un ana uygulaması üzerinden erişilebilecek. Bazı ülkelerde ise bu özellik bağımsız bir uygulama üzerinden sunulacak.

TikTok Now’ın gençler tarafından kullanımında ise bazı kısıtlamalar söz konusu. 16 yaşın altındaki kullanıcıların TikTok Now hesabı doğrudan gizli tutulacak. 13-15 yaş arasındaki kullanıcıların paylaşımlarına sadece arkadaşları yorum yapabilecek. 18 yaş altındaki kullanıcıların paylaşımları ise Keşfet’te gösterilmeyecek.

TikTok BeReal’ın adını duyurmasını ve tanınmasını sağlayan formattan “esinlenerek” kullanıcılarının her gün uygulamaya gelmesini garanti altına almaya çalışıyor. Şimdiye kadar genellikle özellikleri kopyalanan TikTok’un bu sefer masanın diğer tarafında olmasının ilginç bir durum olduğu söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER