Eğlence

The Rings of Power Amazon Prime Video’da rekor kırdı

the rings of power
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Amazon’un Yüzüklerin Efendisi dizisi The Rings of Power geçtiğimiz hafta ilk iki bölümüyle izleyicilerin karşısına çıkmıştı. Amazon’dan yapılan açıklamaya göre, dizi 24 saat içinde 25 milyon izleyiciye ulaşarak Prime Video’da bir rekora imza attı.

Amazon Studios’un tepe yöneticisi Jennifer Salke, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Tolkien’in tüm zamanların en iyileri arasında sayılan ve pek çok kişi tarafından fantezi türünün öncüsü olarak kabul edilen hikayelerinin bize bu gururu yaşatmasının çok yerinde olduğunu söyleyebiliriz.”

The Rings of Power’a Amazon’un büyük bir yatırım yaptığı ve buna paralel olarak büyük ümitler bağladığı biliniyor. Dizinin ilk sezonu için 465 milyon dolar harcandığı söyleniyor. Amazon’un yeni yapımının karşısında House of the Dragon gibi oldukça güçlü bir rakip yer alıyor. Bu dizinin rekorlara imza atan ilk bölümü YouTube’da izlenebiliyor.

Amazon The Rings of Power’ın yorumlarına trollerin saldırmasını engellemek için de ilginç bir yöntem izliyor. The Variety’nin haberine göre, şirket Prime Video üzerinde yorumların yayınlanmasını trolleri filtrelemek için 72 saat erteliyor. Amazon’un kontrolünde olmayan Rotten Tomatoes sitesinde dizi genel izleyiciden yüzde 39, eleştirmenlerden ise yüzde 84 puan almış durumda. Yine Amazon’un sahibi olduğu IMDb’de ise dizinin mevcut puanı 10 üzerinden 6.8 oldu. Şimdiye kadar bu platformda 89 bin kişinin diziyi notlandırdığı görülüyor.

İLGİLİ HABERLER