Teknoloji

Sony’nin yeni telefonu resmi kayıtlarda boy gösterdi

sony xperia 5 iii

Sony Xperia 5 IV hakkındaki söylentiler bir süredir etrafta dolaşıyordu. ABD Federal İletişim Komisyonu’nun (FCC) kayıtlarında görülen bir sertifika, telefonun resmi duyurusunun çok uzak olmayabileceğini gösteriyor.

FCC kaydında Xperia 5 IV hakkında bazı önemli bilgileri bulmak mümkün oluyor. Telefonun boyutları da bunlar arasında yer alıyor. 155.74 mm uzunluğundaki telefonun genişliğinin 67.1 mm olduğu görülüyor.

Kompakt telefonları sevenlerin geçtiğimiz yıl çıkan Xperia 5 III’e kıyasla biraz daha kısa ve dar olacağı anlaşılan Xperia 5 IV’ü sevinçle karşılayacağı söylenebilir. Xperia 5 IV’ün ekran büyüklüğünün de selefinden biraz daha aşağıda olacağı görülüyor. Bir önceki modelde 6.1 inç olan ekran büyüklüğü yeni modelde 6.04 inçe düşecek.

USB-C girişinin yanı sıra 3.5 mm kulaklık jakı da telefonda kullanıcıları bekleyecek. NFC, kablosuz şarj ve RFID destekleri de sertifikanın gösterdikleri arasında yer alıyor.

sony xperia 5 ivDaha önceki sızıntılara göre, Sony Xperia 5 IV Qualcomm Snapdragon 8 Plus Gen 1 işlemciyle gelecek. Telefonun kamera modülü ise selefiyle aynı olacak. Bu da kullanıcıları 12 megapiksel ana kamera, 12 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 12 megapiksel telefoto kameranın bekleyeceği anlamına geliyor.

İLGİLİ HABERLER