Teknoloji

Qualcomm piyasaya çıkmayacak bir oyun konsolu geliştirdi

qualcomm snapdragon g3x
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Qualcomm, Snapdragon G3x adlı yeni bir video oyun konsolu tasarladı. Ancak hemen heyecanlanmayın, çünkü bu oyun konsolunu hiçbir zaman piyasada bulamazsınız. Bu özel oyun cihazı, bulut tabanlı oyunlar için özel olarak üretilmiştir ve oyuncuların konsollarından veya PC’lerinden oyun akışı yapmasına olanak tanır.

Snapdragon G3x, yalnızca geliştiricilere yönelik bir konsept cihazı niteliğini taşıyor. Qualcomm ve Razer, yeni platformun sunduğu avantajları deneyimlemek isteyen tüm geliştiricilere bir geliştirme kiti sunmak amacıyla bir araya geldi. Qualcomm’a göre, cihaz şu anda piyasaya sunulacak bir cihaz olarak tasarlanmadı. Aslında şirket, geçmişte de mobil donanım geliştirme kitleriyle benzer ürünler ortaya koymuştu.

Snapdragon G3x’in bazı etkileyici özelliklere sahip olduğunu dikkate alırsak, kullanıcıların en azından şimdilik bunlardan bir tanesine sahip olamayacaklarını görmek üzücü sayılır.  Aslında bu cihaz, ortada bir ekran barındıran standart bir ABXY kumanda kontrol düzenine sahip taşınabilir bir oyun konsoludur. 6.65 inçlik OLED ekranı 120 Hz yenileme hızını destekliyor. Üstelik Nintendo Switch gibi, bir TV’ye takılabilir. Switch’ten farklı olarak, onu prize takmak, kullanıcıların 4K HDR’de oyun oynamasına olanak tanıyor.

Diğer tasarım özellikleri arasında kontrol cihazının arkasına yerleştirilmiş havalandırma birimi, gelişmiş dokunsal geri bildirim ve dört kanallı bir hoparlör bulunuyor. Ayrıca cihaz dokunmatik ekran komutlarını düğmelere eşleyerek kullanıcıların dokunmatik ekran olmadan mobil oyunlar oynamasını sağlıyor.

En dikkat çekici olanı, konsolun oyun yayını yapmaya da imkan tanıyacak biçimde geliştirilmiş olmasıdır. Oyuncuların bir oyunu ve kameralarını aynı taşınabilir cihazdan yayınlamak için kullanabilecekleri, öne bakan bir 1080p60 kamera bulunuyor.

Snapdragon G3x gerçekten de bazı yaratıcı fikirleri bünyesinde barındırıyor. Ancak bu fikirlerin eninde sonunda bir son kullanıcı ürünü olarak piyasaya sürülüp sürülmeyeceği henüz belli değil. Steam Deck’in çıkışının yaklaşmasıyla birlikte, Switch için çok güçlü seviyede olan oyunları oynamaya imkan verecek taşınabilir konsollar isteyen kullanıcıların ilgisinin arttığını görüyoruz. Qualcomm’un bulut tabanlı oyun merkezli bir avuçiçi cihaz fikri kesinlikle bu talebe cevap verecek niteliği taşıyor. Yine de, oyuncuların hareket halindeyken herhangi bir oyunu kolayca oynamasına izin vermeyebilir.

İLGİLİ HABERLER