Eğlence

PlayStation Stars: Sony’den PlayStation’a özel sadakat programı

playstation stars

Sony PlayStation Stars adını verdiği yeni bir sadakat programının duyurusunu yaptı. Bu programa katılanlara sunulacaklar arasında “dijital koleksiyon ürünleri” yer alıyor. Ücretsiz bir servis olan Stars, görevleri tamamlayan PlayStation kullanıcılarına ödül ve puanlar kazandıracak. Puanlar başka faydalar sağlamak için kullanılabilecek. Örneğin, puanlar PSN cüzdanında paraya çevrilebilecek ve bu para da oyun satın alırken harcanabilecek.

PlayStation’ın reklam, sadakat ve ticari satıştan sorumlu başkan yardımcısı Grace Chen’in imzasıyla yayınlanan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Puanları farklı yollarla kullanmak mümkün olacak. PSN cüzdanında paraya dönüştürülebilecek ve PlayStation Store’da belli ürünlerin satın alınması için harcanabilecek. Buna ek olarak; PlayStation Plus aboneleri, PlayStation Store’daki harcamaları karşılığında otomatik olarak Stars puanı kazanacak.”

PlayStation Stars programının en dikkat çekici yönlerinden birisi de “dijital koleksiyon ürünleri” barındırıyor olması. İlk başta akıllara gelen NFT’ler olsa da, Sony blok zincirinden veya NFT’lerden bahsetmiyor. Şirketten yapılan açıklamalarda, blok zinciri teknolojilerinden yararlanılmadığının altı çiziliyor.

Bu koleksiyon ürünleri, PlayStation oyunlarındaki ikonik karakterlerin ve küçük heykellerin dijital temsilleri olacak. Bazı tarihi Sony cihazlarının dijital versiyonları da koleksiyonlarda sunulacak.

PlayStation Stars düzenli olarak yeni koleksiyon ürünleri dağıtacak

Program kapsamında düzenli olarak yeni koleksiyon ürünleri sunulacak. Bunlar arasında “çok nadir” parçalar da yer alacak. Sony bu ürünleri ödül olarak tanımlıyor. Bu da ürünlerin doğrudan satın alınamayacağı anlamına geliyor. Oyuncular bu ödülleri kendilerine verilecek farklı süreli görevler sonucunda kazanacak. Sony dijital koleksiyon ürünlerinin ödül olarak dağıtımı konusunda tüm detayları paylaşmış değil.

PlayStation Stars sadakat programı Microsoft ve Nintendo’nun sadakat programlarına oldukça benziyor. Microsoft Rewards programında görevler, aktiviteler ve aylık aktivitelerle ödül puanlar dağıtılıyor. Bu puanlar Bing’de ve Microsoft Edge’de de kullanılabiliyor. Nintendo Gold Points programında ise oyuncular yeni bir oyun satın aldıklarında puan kazanabiliyor ve bu puanlar Nintendo Switch’teki dijital satın alımlarda harcanabiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER