Eğlence

PC için Xbox Game Pass artık sadece PC Game Pass

pc game pass

Microsoft, oyun abonelik hizmetlerinden birinin markasını değiştirdi. PC için Xbox Game Pass artık sadece PC Game Pass olarak anılacak.

Xbox Game Pass, farklı bir oyun kitaplığına sahip ayrı bir plan olduğundan, bu adım oyuncuların kafa karışıklığının önlenmesine yardımcı olacaktır. Ayrıca, PC planındaki oyunların konsollarda oynanmasının söz konusu olmayabileceği de daha açık biçimde görülecektir.

Yeni PC oyun hizmeti çıkış gününde dahil olan Xbox Game Studios oyunlarıyla birlikte 100’den fazla konsol oyunu içeriyor. PC Game Pass ise, birinci taraf oyunlar ve EA Play’e erişim dahil olmak üzere kendi oyun seçeneklerine sahip olmasıyla dikkat çekiyor.

Bu arada Game Pass Ultimate, her iki dünyanın da en iyisini sunmayı amaçlıyor. PC ve konsol oyunları, Xbox Live Gold (konsol oyuncularının oynaması ücretsiz olmayan çok oyunculu oyunlar için ihtiyaç duyduğu hizmet), EA Play erişimi ve bulut tabanlı oyunları içeriyor.

Yine de, yenilenen oyun hizmetinin logosu bir Xbox simgesi içeriyor. Bu, Xbox ve Microsoft arasındaki bağlantıyı netleştiriyor. ancak bazı kişiler buna hâlâ “Xbox PC Game Pass” diyebilir.

Bu arada Microsoft, çıkış gününde PC için yeniden adlandırılan oyun hizmetine birkaç oyunun daha geleceğini açıkladı. Sniper Elite 5, Pigeon Simulator, muhteşem görünümlü samuray oyunu Trek to Yomi ve henüz resmi olarak duyurulmamış bir Hugecalf Studios oyunu bunların arasında yer alıyor.

Ayrıca, sınırlı bir süre boyunca YouTube Premium üyeleri üç aylık PC Game Pass erişimini ücretsiz olarak alabilirler. 9to5 Google’ın belirttiği gibi, Google davetiyeyi abonelere e-posta yoluyla gönderiyor. Yalnızca ABD’ye özel olan bu fırsat yıl sonuna kadar kullanılabiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER