Manşetler

Microsoft Outlook Lite Android uygulamasını dağıtıma çıkardı

outlook lite android

Microsoft, bu hafta içinde Android için daha küçük boyutlu ve hızlı yeni bir Outlook Lite uygulaması yayınladı. Outlook’un bu hafif sürümü, normal Microsoft Outlook mobil uygulamasının temel özelliklerini içerirken, daha küçük bir uygulama boyutuna, daha hızlı performansa ve daha düşük pil kullanımına sahip olacak şekilde tasarlanmıştır.

Outlook Lite’ın indirme boyutu yaklaşık 5 MB. Microsoft bu uygulamanın telefonunuzda son derece düşük depolama alanı kullandığını söylüyor. Uygulama, tüm Android cihazlarda ve hatta sadece 1GB RAM’e sahip cihazlarda hızlı çalışacak şekilde optimize edilmiş. Biraz daha hafif olduğu için daha az telefon kaynağı kullanacak ve pil kullanımından tasarruf edecektir. En önemlisi, dünya çapında birçok ülkede halen kullanımda olan 2G ve 3G ağlar da dahil olmak üzere tüm mobil ağlarda iyi çalışacak şekilde tasarlanmış.

Microsoft Outlook Lite’ı başta Türkiye olmak üzere; Arjantin, Brezilya, Şili, Kolombiya, Ekvador, Hindistan, Meksika, Peru, Suudi Arabistan, Güney Afrika, Tayvan, Tayland ve Venezuela’da kullanıma sunuyor. Outlook Lite; Outlook.com, Hotmail, Live, MSN, Microsoft 365 ve Microsoft Exchange Online hesaplarını destekliyor.

outlook lite android

Meta, zamanında orijinal Facebook Android uygulamasının küçültülmüş bir sürümünü oluşturmuş, bu açıdan ilk büyük teknoloji şirketlerinden biri olmuştu. Facebook Lite, 2015’te doğrudan gelişen pazarları hedefleyen 1 MB’lık bir uygulama olarak ortaya çıkmıştı. Google da, 2018’de Gmail Go da dahil olmak üzere “Go” olarak adlandırdığı hafif Android uygulamaları serisiyle takip etmişti.

Microsoft’un kıdemli ürün müdürü Pradeep Elavarasan’a göre şirket, mobil e-posta uygulamasını dünya çapında hafif mobil cihazlarda bulunan kullanıcılar için daha erişilebilir hale getirmek için Outlook Lite’ı çıkardı.

Ayrıca Microsoft, yeni bir Outlook Windows uygulamasını test etmeye devam ediyor. Yeni uygulama şu anda test aşamasında bulunuyor ve Outlook web versiyonunu temel alıyor. En sonunda, önümüzdeki yıllarda Windows için Outlook uygulamasının yerini alacak.

İLGİLİ HABERLER