Manşetler

Nothing Phone 1 haftalardır gördüğümüz ipuçlarının ardından resmen tanıtıldı

nothing phone 1
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Haftalarca süren ön gösterimlerden sonra, Nothing nihayet salı günü bir lansman etkinliğinde ilk akıllı telefonu olan Nothing Phone 1 modelini duyurdu. OnePlus kurucu ortaklarından Carl Pei’nin yeni girişimi, geçen yıl Ear 1 tam kablosuz kulaklıklarını piyasaya sunmasının ardından ikinci ürününü tanıtmış oldu.

Nothing Phone 1, 21 Temmuz’da satışa çıktığında 399 pound gibi, mütevazı olarak nitelendirilen bir başlangıç fiyatıyla yurt dışında satılacak. Bu fiyat karşılığında tüketicilere size 8GB RAM ve 128GB depolama alanına sahip model sunulacak. 449 pound’a ise 256 GB depolama alanı sunacak. 12 GB RAM ve 256 GB depolama alanına sahip model bu yaz 499 pound karşılığında satışa sunulacak.

Nothing, Phone 1’in İngiltere, Japonya, Hindistan ve Avrupa’daki ülkeler de dahil olmak üzere 40’tan fazla ülke pazarında piyasaya sürüleceğini söyledi. Bu ülkelerin arasında Türkiye’nin yer almayacağını tahmin ediyoruz.

nothing phone 1

Nothing Phone 1 özellikleri

Nothing, Phone 1’in öne çıkan özelliklerini bugünkü etkinlikten önce kademeli biçimde açıklamaya başlamıştı. Böylelikle daha telefon tanıtılmadan önce manşetlerde boy göstermeye başlamıştı. Örneğin telefonun tasarımı, yaklaşık bir ay kadar önce ortaya çıkarılmış, hatta bir YouTube videosu sayesinde arkada taşıdığı ışık şeritleri de görülmüştü. Bu ışık şeritlerini telefonda bulunan bir ayar üzerinden kontrol etmek mümkün oluyor. Benzer şekilde çalan zil sesine uyumlu biçimde arkadaki ışık şeritlerinin aydınlanması da sağlanabiliyor. Ayrıca USB-C portunun hemen yanında bulunan bir ışık şeridi sayesinde telefonun pilinin ne kadarının dolduğu anlaşılıyor. Telefon şarj olurken veya kablosuz olarak başka bir cihazı şarj ederken de ortadaki bir ışık aydınlanıyor.

Telefonun arkasında iki adet 50 megapiksel sensör var, bunlardan biri ana kameraya, diğeri ise ultra geniş kameraya ayrılmış. Ana kamera hem optik hem de elektronik görüntü sabitlemeyi (OIS ve EIS) ve ayrıca gece, portre ve belge tarama modları dahil olmak üzere bir dizi yazılım özelliğini destekliyor. Bu arada ultra geniş kamera 114 derecelik bir görüş alanına sahip ve 4 cm mesafelere kadar makro çekimler yapabiliyor. Nothing Phone 1, beyaz veya siyah renk seçenekleriyle geliyor.

nothing phone 1

Önde ise Phone 1, 1200 nit maksimum parlaklığa sahip 6.55 inç 1080p OLED ekran barındırıyor. Bu ekranın maksimum yenileme hızı 120Hz’dir, ancak ekranın ne gösterdiğine bağlı olarak bunun yarısına kadar düşebilir. 16 megapiksel selfie kamerası için sol üstte küçük bir delik ve biyometrik güvenlik için ekran içi parmak izi sensörü var.

İçeride Nothing Phone 1, Qualcomm Snapdragon 778G Plus işlemci barındırıyor. Bu, telefonun Qualcomm’un amiral gemisi Snapdragon 8 Gen 1 işlemcisini kullanmasını ümit eden herkes için bir hayal kırıklığı olabilir, ancak şirket, bu daha az güçlü çipin daha iyi bir performans, güç tüketimi, ısı çıkışı ve fiyat dengesi sunduğunu söylüyor. Bu işlemciye 8 veya 12 GB RAM ve 128 veya 256 GB depolama alanı eşlik ediyor. Yazılım tarafında ise bu telefon, Android’in üzerinde bulunan Nothing OS’i çalıştırıyor.

Nothing, telefonun Android tabanlı Nothing OS yazılımını, üçüncü taraf ürünlerle daha iyi entegre olacak şekilde tasarladı. Tesla gibi arabaların kapılarının kilidini açmak, klimasını çalıştırmak da dahil olmak üzere hızlı ayarlar menüsünden diğer cihazları kontrol etme yeteneği bulunuyor. Ayrıca yazılım, son NFT patlaması sırasında geliştirildiğinin açık belirtilerini gösteriyor, telefonun ana ekranında pahalı görüntüleri gösterebilmek veya fiyatlarını takip edebilmek gibi entegrasyonlar içeriyor. Nothing, üç yıllık Android güncellemeleri ve dört yıllık güvenlik güncellemeleri vadediyor. Güvenlik güncellemeleri her iki ayda bir yayınlanacak.

nothing phone 1

Phone 1, kablo ile 33W’a kadar veya kablosuz olarak 15W’a kadar şarj edilebilen 4500mAh kapasiteli pille çalışıyor. Toza ve suya dayanıklılık için bir IP53 derecesi var. Bu, telefonun hafif yağmurda kullanılmaya devam edilebileceği, ancak tamamen su altında kalmaması gerektiği anlamına geliyor.

Nothing Phone 1, son yıllarda akıllı telefon pazarındaki en ilginç ürünlerden biri olarak nitelendirilebilir. Nothing, daha köklü markaların üst sınıf telefonlarının teknik özelliklerini yakalamaya çalışmak yerine, Phone 1’i arkadaki özelleştirilebilir ve işlevsel ışık şeritleriyle farklılaştırıyor.

İLGİLİ HABERLER