Eğlence

Netflix reklam destekli paketi için Microsoft ile ortaklık yapacak

netflix reklam microsoft

Netflix, çarşamba günü yaptığı açıklamada, yakında çıkış yapacak olan reklam destekli akış hizmeti seçeneği için Microsoft ile iş ortaklığı kurduğunu duyurdu. Akış hizmeti Microsoft’un, daha ucuz seçeneği sunduğu zaman “küresel reklam teknolojisi ve satış ortağı” olacağını söylüyor.

Netflix COO’su Greg Peters konuyla ilgili açıklamada, “Daha çok erken ve üzerinde çalışmamız gereken çok şey var.” diye görüş belirtti. “Ancak uzun vadeli hedefimiz belli. Tüketiciler için daha fazla seçenek ve reklamverenler için birinci sınıf, geleneksel TV’den daha iyi bir marka deneyimi. Bu yeni hizmeti hayata geçirirken Microsoft ile çalışmaktan heyecan duyuyoruz.”

Microsoft’un blogunda da konuyla ilgili bir yazı paylaşıldı. Bu yazı, şirket, pazarlamacıların Netflix ekosistemine reklam getirmek için Microsoft ile birlikte çalışacağını söylüyor. Microsoft’un web deneyimleri başkanı Mikhail Parakhin, “Bugünkü duyuru, Microsoft’un müşteri bilgilerini korumaya dayalı gizlilik yaklaşımını da destekliyor.” diyor. Netflix dışında, Microsoft’un da oynaması ücretsiz Xbox oyunlarına reklam getirmeyi düşündüğü söyleniyor.

Netflix reklam hizmetiyle hem abone sayısını hem de gelirlerini artırmayı hedefliyor

Netflix, ilk olarak mayıs ayında daha ucuz, reklam destekli bir seçeneği ima etti ve daha sonra geçen ay bu olasılığı doğruladı. Netflix, reklam gösterimli paketin kullanıma sunulması için resmi bir tarih açıklamamasına rağmen, 2022’nin sonunda müşterilere sunulacağı söyleniyor. Netflix’in reklam destekli katmanına ilişkin haberler, şirketin on yıl içinde ilk kez abone sayısında bir düşüş olduğunu açıklamasının ardından ortaya çıktı. Son çeyrekte abone sayısı, dünya genelinde 222 milyona ulaşmıştı. Ayrıca şirket, abonelerdeki ve gelirdeki düşüşü azaltmaya yardımcı olmak için canlı yayınları getirmenin ve şifre paylaşımını kısıtlamanın yollarını araştırıyor.

Netflix’in Microsoft’u seçmesi, bu iki şirket arasında geçmişteki iş ortaklıklarını da akıllara getiriyor. Netflix’in Anında İzle özelliğinin ilk versiyonunda seçilen filmler çoğunlukla, HTML5’e geçiş oluncaya kadar, o zamanlarda daha yaygın olan Flash Player yerine Microsoft’un Silverlight teknolojisini kullanıyordu. Xbox 360 ise, HD Netflix akış uygulamasının geldiği ilk konsol olmuştu.

Netflix reklam paketi için Microsoft’u seçmek, akış başlatmaları için ikisi arasındaki yakın ilişkiyi hatırlatır. Anında İzle’nin çoğunlukla B-filmleri yayınlayan ilk sürümü, HTML5 ile değiştirilene kadar daha yaygın olan Flash Player yerine video sunmak için Microsoft’un Silverlight teknolojisini kullandı ve Xbox 360, HD Netflix akış uygulamasına sahip ilk konsoldu.

İLGİLİ HABERLER