Eğlence

Netflix kendi oyun stüdyosunu kuruyor

netflix oyun

Netflix oyun katalogunu genişletme konusunda sırtını sadece üçüncü taraf oyunlara yaslamayacak gibi görünüyor. Şirket Finlandiya’nın başkentinde bir oyun stüdyosu kuruyor.

Bu stüdyoda “dünya çapında” mobil oyunların hazırlanması ve bu oyunların reklam ya da oyun içi satın alma unsurları olmadan oyuncularla buluşması hedefleniyor. Stüdyodan çıkacak oyunlar hakkında şimdiden somut şeyler mümkün değil. Netflix stüdyonun dümenini ise daha önce Zynga ve EA gibi şirketlerde görev yapan Marko Lastikka’ya teslim etti.

Netflix’ten yapılan açıklamada, Helsinki’nin oyun dünyasının en yetenekli isimlerini bulmak için uygun bir yer olduğuna dikkat çekiliyor. Netflix’in mart ayında satın aldığı oyun stüdyosu Next Games’in merkezi de Helsinki’de bulunuyor.

Netflix oyun endüstrisinde oldukça aktif bir profil çiziyor. Şirket daha önce başka oyun stüdyolarını da bünyesine katmıştı. Bunlar arasında Bossfight ve Oxenfree‘nin geliştiricisi Night School Studio da yer alıyor. Ancak şirketin ilk defa sıfırdan bir oyun stüdyosu kurması önem taşıyor.

Netflix oyun stüdyosunun ilk ürünlerini görmek için uzun süre beklemek gerekiyor. Şirketten yapılan açıklamada, bu stüdyonun ilk oyununun yayınlanmasının yıllar alabileceği belirtiliyor. Ancak hem bu hamle hem de yapılan satın almalar, Netflix’in oyun endüstrisine verdiği önemi ve uzun vadeli bir planı uygulamaya koyduğunu gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER