Eğlence

Netflix bir oyun stüdyosu daha satın aldı

netflix games ios oyun
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Netflix bir oyun geliştiricisini daha bünyesine kattı. Şirket, merkezi ABD’nin Teksas eyaletinde bulunan Boss Fight Entertainment isimli mobil oyun stüdyosunu satın aldığını açıkladı. Boss Fight Entertainment Netflix’in satın aldığı üçüncü stüdyo oldu. Şirket daha önce Oxenfree’nin geliştiricisi Night School’u ve Stranger Things bulmaca oyununu hazırlayan Next Games’i satın almıştı.

Boss Fight’ın en bilinen oyunu olarak Dungeon Boss öne çıkıyor. Boss Fight, Zynga’nın Dallas’taki stüdyosunun kapanmasının ardından kurulmuştu. Zynga’nın Dallas stüdyosu popüler Facebook oyunu CastleVille’i geliştirmişti.

Netflix bir süredir oyun alanına büyük yatırım yapıyor. Belli bir temele oturmuş köklü stüdyoları satın alan şirket, abonelik paketinin içinde mobil oyunlar da sunuyor. Servise bu hafta üç yeni oyun daha eklenirken, oyun unsurları barındıran interaktif içeriklerin de izleyicilerle buluşması planlanıyor.

Netflix’in oyun stüdyolarından sorumlu başkan yardımcısı Amir Rahimi, Boss Fight’ın satın alınmasıyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Boss Fight’ın farklı türlerde popüler oyunlar geliştirmekteki tecrübesi, bizim abonelerimize her yerde oynayabilecekleri muhteşem oyunlar sunma sürecimizi hızlandıracak.”

İLGİLİ HABERLER