EğlenceTeknoloji

Netflix Games dünya genelinde kullanıma açıldı

netflix games ios
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Netflix, bir süredir bazı ülkelerde test ettiği mobil oyun kütüphanesini tüm dünyada Netflix Games adıyla kullanıma sunuyor. Oyun kütüphanesinde fiziksel oyunlardan akıl oyunlarına ve hatta Squid Games yani kalamar oyunlarına kadar uzanan bir yelpazede oyun içeriklerini bulmak mümkün olacak. Platforma Türkiye’den de erişilebilecek.

Netflix aboneleri oyunlara erişmek için ekstra bir ücret ödemeyecek. Normal abonelikler kapsamında oyunları oynamak da mümkün olacak. Ancak bu imkan en azından şu an için sadece Android cihaz sahiplerine sunuluyor. Netflix’in Android uygulaması içinde sunduğu ilk oyunlar ise şu şekilde sıralanıyor:

  • Stranger Things 1984
  • Stranger Things 3: The Game
  • Shooting Hoops
  • Card Blast
  • Teeter Up

Android telefon kullanan Netflix üyeleri, indirecekleri oyunları seçebilecekleri ayrı bir oyun satırı ve sekmesi görecek. Android tablet kullanan üyeler ise ayrı bir oyun satırı görecek veya indirip oynayacakları oyunları Kategoriler menüsünden seçebilecek.

Mobil oyunlar Netflix’in hizmet verdiği pek çok dilde sunulacak. Oyunların varsayılan dili, otomatik olarak Netflix profilinde belirtilen tercihe uygun olacak. Tercih edilen dil henüz mevcut değilse oyunların varsayılan dili İngilizce olacak.

Üyeler, aynı hesapla birden fazla mobil cihazdan oyun oynayabilecek. Cihaz sınırının aşılması durumunda üyeler bilgilendirilecek. Kullanılmayan cihazlardaki oturum kapatılarak veya bu cihazlar Netflix.com üzerinden devredışı bırakılarak kotada yer açılabilecek.

Netflix Games kütüphanesine çocuk profillerinden erişim mümkün olmayacak. Çocukların yetişkin profillerine erişmesine engel olmak için bir PIN kodu belirlendiyse Netflix’te oturum açarak bir cihazda oyun oynamak için de aynı PIN kodu gerekecek.

Netflix Games ile sunulan oyunların büyük kısmı internet bağlantısı olmadan oynanabilecek. Şirketten verilen bilgiye göre, sadece aralarından bazıları için internet bağlantısı gerekebilir.

İLGİLİ HABERLER