Teknoloji

Meta yakında çok sayıda çalışanıyla yollarını ayırabilir

meta metaverse

Zorlu bir döneme hazırlanan Meta, yakında çok sayıda çalışanıyla yollarını ayırabilir. The Information’ın haberine göre; şirketin uzaktan çalışmadan sorumlu başkan yardımcısı Maher Saba, müdürlerden ekiplerinde “ekstra desteğe” ihtiyaç duyan kişileri bildirmelerini istedi. Buna ek olarak, yeniden bir raya oturması mümkün olmayan kötü performans gösteren kişilerin de belirlenmesi talep edildi.

Söz konusu ifadeler, şirketin bazı çalışanlarına bir şans daha vereceğini gösteriyor. Ancak şirketin bu konda net bir açıklama yapmadığını belirtmekte de fayda var.

Konuyu yakından takip eden bir kaynak tarafından The Washington Post’a yapılan açıklamaya göre, çalışanlar performans iyileştirme planlarının büyük bir işten çıkarma dalgasını başlatmasından endişe ediyor. Saba’nın müdürlere gönderdiği mesajda şirkete etkisi sıfır veya eksi olan kişilere izin verilmesinin mümkün olmadığının altını çizdiği belirtildi.

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen bir soru-cevap etkinliğinde çalışanları uyarmış ve şirketin yakın tarihinin en büyük ekonomik darboğazlarından birinden geçtiğini belirtmişti. İşe yeni çalışan alımında da kısıtlamaya giden şirket, yeni mühendis alımını yüzde 30 oranında azaltmıştı.

Zuckerberg aynı açıklamada Meta’nın çalışanlarından beklentilerinin artacağını da belirtmişti. Çalışanlar için daha agresif hedeflerin koyulacağını dile getiren Zuckerberg, bu süreçte bazılarının şirketten ayrılmayı seçebileceğini ve kendisinin de bundan mutlu olabileceğini ifade etmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER