Teknoloji

Meta Quest 2 VR başlığının fiyatını artırıyor

meta quest 2
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Normalde piyasaya çıkışının üstünden zaman geçen bir ürünün fiyatı düşer. Ancak Meta Quest 2 VR başlığı için bunun tam tersi yaşanıyor. UploadVR sitesinin haberine göre, Meta 1 Ağustos itibarıyla Quest 2’nin fiyatlarını artıracak.

Quest 2’nin 128 GB depolama alanına sahip baz versiyonunun ABD fiyatı 299 dolardan 400 dolara çıkacak. 256 GB modelin fiyatı ise 399 dolardan 500 dolara yükselecek. Quest 2’nin yenilenmiş versiyonlarının fiyatları da sırasıyla 349 dolar ve 429 dolar olarak değişecek.

Bu artışın aksesuar fiyatlarına da yansıması bekleniyor. Meta bu artışı kısmen de olsa telafi etmek için 1 Ağustos – 31 Aralık tarihleri arasında yeni bir Quest 2 satın alacaklara VR oyunu Beat Saber’ı ücretsiz olarak sunacak.

Meta Quest 2 zammını üretim ve nakliye maliyetlerinin artmasına bağladı. Şirket bu fiyat artışıyla VR ürünleri için Ar-Ge yatırımlarını da artıracağını belirtti. Cambria kod adlı üst segment VR başlığını örnek veren şirket, yeni Quest versiyonlarının yolda olduğunu da hatırlattı.

İLGİLİ HABERLER