Manşetler

Logitech’in sözünü verdiği taşınabilir oyun cihazının fotoğrafları ortaya çıktı

logitech g gaming handheld

Logitech’in yeni taşınabilir bulut oyun cihazı, şirketin yeni bir cihaz üzerinde çalıştığını söylemesinden haftalar sonra sızdırıldı. Logitech G ve Tencent Games, bu ayın başlarında özel bir taşınabilir cihaza yönelik planları doğrulamıştı. Şimdiyse Evan Blass, Xbox Cloud Gaming ve Nvidia’nın GeForce Now hizmetinin yanı sıra Google Play mağazasına erişimi gösteren avuçiçi bilgisayar resimlerini tweetledi.

Logitech G Gaming Handheld adını taşıyacağı söylenen bu cihaz, Nintendo Switch ile kabaca aynı boyutta görünüyor. Hatta uygulamalar ve oyunlar arasında gezindiğiniz Switch benzeri bir kullanıcı arayüzü içeriyor. Sızan bir görüntü Xbox, Nvidia ve Steam simgelerinin yanı sıra Chrome ve YouTube uygulamalarını gösteriyor. Blass elde rahatlıkla taşınabilen cihazın resimlerini tweetlerken, Logitech bunları Twitter’dan kaldırmak için bir DMCA şikayetinde bulunmak için hızlı davrandı. Aslında bir açıdan böyle bir cihazın varlığını doğrulamış oldu.

logitech g gaming handheld

Google Play erişimi, bu taşınabilir cihazın bulut oyunlarına odaklanmasının yanı sıra, en yeni mobil oyunları internet bağlantısı olmadan çalıştırabileceği anlamına gelir. Logitech, bu ayın başlarında Android desteğinden hiç bahsetmedi ve bunun yerine çoklu bulut oyun hizmetleri desteğine odaklanmayı seçti.

Beyaz el cihazında iki adet ofset analog parmak çubuğu, bir D-Pad ve Y, B, A ve X düğmeleri bulunur. Ayrıca önde dört düğme daha var, bunlar Logitech, ana sayfa, menü ve bağlam menüsü düğmeleri olarak sıralanıyor. Ayrıca çoğu modern kontrol cihazında olduğu gibi iki tampon düğmesi ve iki tetik düğmesi de vardır.

logitech g gaming handheld

Sızan görüntülerden Logitech G Gaming Handheld’deki ekranın ne kadar büyük olduğu hemen anlaşılmıyor. Bu arada bir fotoğrafta sessize alma düğmesi ve microSD kart genişletme yuvasının da olduğu görülüyor.

Logitech’in taşınabilir oyun bilgisayarı, Qualcomm’un yeni G3x platformunu ilk kullananlardan biri olabilir. Geçen yıl duyurulan yeni G3x yongası, Steam Deck benzeri veya Switch benzeri el bilgisayarları için tasarlandı ve en yeni mobil oyunları çalıştırabilen bir Adreno GPU’ya sahip. Şu ana kadar sadece G3x’i çalıştıran ve 120 Hz’de çalışabilen 6.65 inç OLED ekranlı bir Razer geliştirici kiti cihazı gördük.

Logitech, geliştirmekte olduğu cihazı bu yıl içinde piyasaya sürüleceğini vadetmişti. Logitech’in G Gaming Handheld sızıntısı, Valve’ın hareket halindeyken PC oyunlarını oynama imkanı sunan Steam Deck’i piyasaya sürmesinden aylar sonra geldi. Steam Deck, Stadia ve Xbox Cloud Gaming gibi bulut oyun hizmetlerini destekliyor. Ancak bulut oyunlarını da çalıştırabilen ve telefonunuza bağlı olmayan bir Android alternatifi oyun cihazı kesinlikle alıcı bulacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER