Teknoloji

Artık Fransa’da da iPhone kutularından kulaklık çıkmayacak

iphone fransa

Apple iPhone 12 serisinin duyurusuyla birlikte bundan böyle telefonlarının kutusuna kulaklık ve şarj adaptörü koymayacağını açıklamıştı. Şirket bu kararın çevresel nedenlerle alındığını belirtse de, bazıları asıl amacın maliyetleri aşağıya çekmek olduğunu öne sürmüştü.

Apple’ın bu kararının tek istisnası ise Fransa olmuştu. Fransa’da yasalar gereği telefonların kutusundan kulaklık çıkması zorunlu tutulduğu için Apple bu ülkeye özel olarak iPhone’ları kablolu EarPods kulaklık ile satmayı sürdürmüştü.

Bu özel durum da yakında sona erecek. Fransa’da kabul edilen çevre odaklı yeni bir yasa, Apple’ı iPhone’u EarPods ile satmak zorunda bırakan sağlık odaklı yasayı devredışı bırakıyor. Geçtiğimiz yılın sonlarında onaylanan yeni yasa, çevresel atıkları azaltmayı amaçlıyor. Bu yasa Apple’ın iPhone’un kutusuna kulaklık yerleştirmesi zorunluluğunu da ortadan kaldırıyor.

iPhone’ları Fransa’da bu ülkeye özel bir kutu tasarımıyla satmak zorunda kalan Apple, yakında burada da standart kutularını kullanabilecek. Apple’ın Fransa sitesinde henüz konuyla ilgili bir açıklama yapılmasa da, şirketin yetkili satıcılarını durumdan haberdar ettiği öğrenildi.

Fransa’da mevcut stoklar tükenene kadar iPhone ile birlikte EarPods satın almak mümkün olacak. Ancak stoğa girecek yeni ürünlerle birlikte Fransa’daki bu ayrıcalık da sona erecek.

İLGİLİ HABERLER