Manşetler

iPhone 14’te beklenen uydu telefon özelliğiyle ilgili son gelişmeler

iphone 14 uydu acil durum sos
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Geçen yıl boyunca, ilgi odağı olan iPhone dedikodularından biri, Apple’ın yeni uydu bağlantı özellikleri üzerinde çalıştığı olmuştu. Apple analisti Ming-Chi Kuo’nun hafta başında yayınladığı yeni bir rapor, Apple’ın özelliğin donanım geliştirmesini tamamladığını gösteriyor, ancak özelliğin tam olarak ne zaman halka açılacağı henüz belli değil gibi görünüyor.

Hafta başında Medium hesabında yayınladığı yeni bir gönderide Kuo, son yıllarda artan doğal afetler ve jeopolitik çatışmalar nedeniyle, uydu iletişim özelliklerinin önümüzdeki yıllarda akıllı telefonlarda giderek yaygınlaşmasını beklediğini söylüyor.

Analiste göre Apple, iPhone 14’teki uydu iletişim özellikleri için donanım testini tamamladı. Aslında, özelliğin asıl donanım geliştirmesi iPhone 13 için de görünüşte tamamlanmıştı; Apple, bu donanım geliştirmesini iPhone 14’ün işlevselliğini test etmek ve sonuçlandırmak için kullandı. Apple’ın donanım geliştirmesinin tamamlanmasına rağmen uydu özelliklerini başlatamamasının nedeninin iş modelinin müzakere edilmemiş olması olduğu bildiriliyor.

Kuo, Apple’ın iPhone içindeki uydu işlevi için Globalstar ile ortak olma olasılığının yüksek olduğunu söylemeye devam ediyor. Kuo, nihayetinde, Apple’ın uydu özelliklerini iPhone’da ne zaman kullanıma sunacağının Apple ve operatörlerin iş modelini çözüp çözemeyeceğine bağlı olduğunu söylüyor.

iPhone’daki uydu işlevinin temel amacı, geleneksel hücresel hizmetten yoksun olduğunuz acil durumlarda mesajlaşma ve ses hizmetlerini etkinleştirmektir. Bloomberg, iki uydu özelliği olduğunu söylüyor. Bunlardan biri Mesajlar uygulamasında mesajlaşma için, diğeri ise uçak kazaları ve gemilerin batması gibi büyük acil durumlar için daha doğrudan bir raporlama mekanizması sağlıyor.

Globalstar, bu yılın başlarında mevcut uydu takımını yenilemek ve ömrünü uzatmak için 70 yeni uydu satın aldığını duyurmuştu. Şirket, uyduları potansiyel müşteriye sürekli uydu hizmetleri sağlamak için satın aldığını söyledi ki, bu potansiyel müşteri de Apple olabilir.

İLGİLİ HABERLER