Teknoloji

iPhone 14 serisinde pil değişimi daha masraflı olacak

iphone 14 pro ios 16.0.2
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple iPhone 14 serisini geçtiğimiz hafta tanıtmış ve bazı ülkelerde ön siparişe çıkarmıştı. Önümüzdeki cuma günü itibarıyla bazı ülkelerde kullanıcılar en yeni iPhone’larına kavuşacak.

Yeni telefonların çıkışına kısa bir süre kalmışken Apple’ın yeni telefonlarının servis tarifesi de ortaya çıktı. Cupertino merkezli şirket, ABD’de pil değişimi için 99 dolar alacak. Bir önceki yılın fiyatının 69 dolar olduğunu düşününce şirketin yüzde 43 gibi ciddi bir zam yaptığı anlaşılıyor.

Bunun tüm iPhone 14 modelleri için geçerli fiyat olduğunu belirtmek gerekiyor. iPhone 14’lerin pil kapasitelerinin büyük ölçüde geçtiğimiz yılın modellerinden daha fazla olması nedeniyle şirketin fiyatları artırmış olması muhtemel görünse de, pil kapasitesindeki artışın fiyat artışı kadar fazla olmadığını belirtmek gerekiyor.

Bu artışın ABD dışındaki yansımasının ise çok daha kötü olacağı söylenebilir. Doların dünyanın her yerinde diğer para birimlerine karşı değer kazanması, iPhone 14 sahiplerinin diğer ülkelerde pil değişimi için çok daha fazla ödeyeceği anlamına geliyor. Türkiye’de yeni iPhone’ların pil değişim ücreti henüz açıklanmış değil. Ancak iPhone 13 serisi için 1399 TL ödemek gerekiyor. Güncel kurla iPhone 14 serisi için belirlenen 99 dolarlık değişim ücreti 1805 TL’ye tekabül ediyor. Ekstra vergilerle bu fiyatın 2000 TL’yi geçmesi sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER