Manşetler

iPhone 14 Pro Ön İnceleme – Video

iphone 16 pro iphone 14 pro ön inceleme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın bugün Türkiye satışları başlayan yeni iPhone 14 ailesi modelleri arasında yer alan iPhone 14 Pro, test merkezimizin konuğu oluyor. Çok yakında detaylı incelemesi Teknoblog’da olacak. Ancak bunun öncesinde iPhone 14 Pro ön inceleme yazısında ve videosunda, bu yeni üst sınıf Apple akıllı telefonu ile ilgili ilk izlenimlerimizi ve yorumlar yer alıyor.

iPHONE 14 PRO SATIN AL (AMAZON)

Öncelikle kutu açılımı ve içeriği ile başlarsak, geçen yılın iPhone’larından farklı bir durum olmadığını görüyoruz. Telefonun dışında USB-C – Lightning kablosu, içinde SIM kart iğnesi, kullanma kılavuzu ve garanti belgesi ile bir adet küçük Apple çıkartması barındıran zarf var. Hepsi bu kadar. Güç adaptörü için ayrıca yatırım yapmanız gerekiyor ki, en güzeli Apple’ın sunduğu seçenekleri değerlendirmek olacaktır. Piyasada üçüncü taraf alternatifleri daha uygun fiyata bulmak mümkün. Ancak şimdiye kadarki deneyimlerimiz, hızlı şarjdan yararlanma konusunda en iyisinin Apple’ın kendi ürünlerinin olduğunu gösteriyor.

Yeni iPhone’da geçişi daha eski bir iPhone’dan yapacaksanız ve cihazınızın sürümü iOS 12 veya üzeriyse, eski iPhone’unuzu yeni iPhone’unuzun yanına getirmeniz, kurulum işlemlerini hızlandırıyor. Eğer iCloud’da eski cihazınızın bir yedeği varsa, oradan kurulum yapmanızı tavsiye ederiz. Bunun yanı sıra iTunes yedeğini de kullanabilirsiniz. Eski iPhone’u yakınlarda tutup verileri ve içerikleri yeni iPhone’a aktarmak da bir seçenek, ancak geçmişteki deneyimlerimiz bunun biraz uzun sürdüğünü ve bu esnada iki iPhone’u birbirine yakın tutmanın gerektiğini gösteriyor. Halbuki iCloud üzerinden kurulumda bir süre sonra yeni telefonu kullanmaya başlayabilirsiniz. Ancak bu esnada bir Wi-Fi ağından kopmamaya dikkat edin, aksi takdirde hücresel bağlantı üzerinden çok fazla miktarda veri indirilebilir ve veri planınız hızlıca tükenebilir.

iphone 14 pro ön inceleme

iPhone 14 Pro’da dikkat çeken ilk detay doğal olarak Dynamic Island oluyor. Apple geçen yıl çentiğin alanını küçültmüştü, bu yıl iPhone 14 Pro modellerinde ise yeni bir yaklaşıma gidiyor. Şimdi ekrana daha fazla alan kalsa da, Dynamic Island’ın kullanılmasıyla birlikte, daha önce çentik için ayrılmış olan alan pratikte burası için değerlendirilmiş oluyor. Öncelikle Dynamic Island’ın görsel açıdan çok hoş durduğunu söylemeliyiz. Önceden ekranda gördüğümüz birtakım uyarılar ve mesajlar, anlaşılır ve daha küçük boyutlarda, göz tırmalamadan gösteriliyor. AirDrop dosya transferi, cihazın zil sesini açıp kapatma, AirPods bağlandığında gösterilen bildirim bunların arasında yer alıyor. Apple Music’te çalan şarkının gösterimi, telefon görüşmesinin başka uygulamalarda veya ana ekranda gösterimi de Dynamic Island’ın kullanım alanları arasında bulunuyor. Zaman geçtikçe daha fazla üçüncü taraf uygulama burayı kullanacak ve ortaya ilginç deneyimler çıkacaktır. Dynamic Island’ın kapatılamadığını belirtelim.

Hep Açık Ekran da merak ettiğimiz ve hemen deneyimlediğimiz özelliklerden biri oldu. Bu özellik de varsayılan olarak açık biçimde geliyor. Apple, bu özelliğin pil ömrüne herhangi bir olumsuz katkısının olmadığını belirtiyor. Zaten LTPO ekran kullanıldığı için sadece içeriğin gösterildiği pikseller aktif kalıyor, ayrıca yenileme hızı 1 Hz’e kadar düşürülebiliyor. Parlaklık da bir hayli azaltılıyor. Tıpkı Apple Watch’larda olduğu gibi, ekranda neler olup bittiğini görmeye yetecek bir parlaklık var. Gündüz vakti, normal aydınlıktaki bir odada bile saati, kilit ekranı araç takımlarını, bildirimleri görmek mümkün oluyor.

iphone 14 pro ön inceleme

iPhone 14 Pro modelleriyle birlikte Apple, yepyeni bir kamera sistemi sunuyor. 48 megapiksel ana kamera başta olmak üzere telefoto ve ultra geniş kameralarda yenilikler var. Çok yakında yayınlayacağımız iPhone 14 Pro incelemesinde kamera performansından daha detaylı biçimde bahsedeceğiz, ancak karşılaştırma amacıyla iPhone 13 Pro ve 14 Pro ile aynı kareleri çektik. İlk bakışta aradaki farkları anlamak zor olsa da, iPhone 14 Pro ile çekilen karelerin biraz daha parlak ve renklerin doğruluğunun daha yüksek olduğu görülüyor. Detaylarda da yeni telefon biraz daha iyi görünüyor. Sinematik modda 4K çekimi, Hareketli çekim ve bunun gibi yeniliklerden de incelemede bahsedeceğiz.

Gelişen ve yenilenen kamera sistemiyle birlikte iPhone 14 Pro’nun arkasındaki kamera modülü daha da büyümüş. Bu arada yeni iPhone, selefine göre biraz daha kalın. Bu durum, daha önce bir iPhone 13 Pro’ya sahip olanların o telefona ait kılıflarını yeni telefonda kullanmasını zorlaştıracaktır. Apple, yeni telefonlar için de farklı kılıf seçenekleri sunuyor. Bizim elimizde MagSafe Şeffaf Kılıf var. Favori rengimiz olan gümüşün şıklığını gölgelemeden, onu sağlam şekilde koruduğunu söyleyebiliriz. Deri ve silikon kılıflardan farklı olarak alt kenarda bir koruma yok. Bu nedenle biraz daha dikkatli olmak gerekebilir. Telefonu kılıfa yerleştirmesi kolay olsa da, çıkarmak istediğinizde biraz efor sarfetmeniz gerekecektir.

Eğer iPhone 14 Pro ile ilgili merak ettikleriniz varsa, bunları Teknoblog’un Instagram, Facebook, Twitter ve YouTube kanalları üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz. Her platformda “teknoblog” olarak aratmanız yeterli olacaktır.

Teknoblog’un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.
İLGİLİ HABERLER