Teknoloji

iPhone 14 Pro’nun ekran tasarımı için yeni iddia

iphone 14 pro iphone 15

Apple 2022 model iPhone’larını 7 Eylül’de gözler önüne çıkaracak. Etkinlik için geri sayımda son bir haftaya girilirken, dedikodulara da yenileri eklenmeye devam ediyor. Bunlardan birisi de iPhone 14 Pro modelleri ve ekran tasarımlarıyla ilgili.

Apple’ın Pro modellerinde çentik yerine çift kesikli ekranları tercih ettiğine artık kesin gözüyle bakılıyor. Yeni dedikoduya göre, Apple ekrandaki aydınlatılmamış piksellerden yararlanacak ve bu çift kesiği tek bir kesik gibi gösterecek. Piksellerin aydınlatılacağı veya kapatılacağı zamanların kontrolünü ise özel bir yazılım sağlayacak.

MacRumors sitesinin gündeme taşıdığı bu iddia, Çin’deki sosyal medya platformlarında bir hayli yoğun şekilde konuşuluyor. İddianın kaynağının ise iPhone 14 Pro’nun üretim sürecinde rolü olan bir Foxconn çalışanı olduğu söyleniyor.

9to5Mac sitesinde yer alan bir haberde ise kesikler alanındaki alanın Apple’ın gizlilik göstergelerine ayrıldığı belirtiliyor. Bu göstergeler iOS 14 ile birlikte kullanıma sunulmuştu. Söz konusu göstergeler mikrofon veya kameranın bir uygulama tarafından aktif şekilde kullanıldığını gösteriyor. Göstergelerin kamera kesikleri arasına taşınması, ekranın sol ve üst köşelerine başka ikonların yerleştirilmesini mümkün kılabilir.

iphone 14 proiPhone 14 Pro hakkındaki bu iddianın doğru olup olmadığını anlamak için fazla beklemek gerekmiyor. iPhone 14 serisinin tüm üyeleri 7 Eylül’de gözler önüne çıkacak. Şirketin iPhone 14 serisinde mini seçeneğine yer vermemesi ve iki adet 6.1 inç ve iki adet de 6.7 inç ekranlı iPhone 14 tanıtması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER