Teknoloji

Apple’dan sadece yeni iPhone 14 ve 14 Pro’ya özel iOS 16.0.1 güncellemesi

ios 16.0.1
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iPhone 14 ve 14 Pro için Türkiye’de ön sipariş dönemi dün itibarıyla başladı. Öte yandan başta ABD olmak üzere yurt dışında birçok ülkede bu yeni Apple akıllı telefonları piyasaya çıktı. iPhone 14 veya iPhone 14 Pro satın alıp kurulum konusunda sorun yaşayanlar için Apple iOS 16.0.1 güncellemesini yayınladı.

MacRumors‘a göre Apple, herkese açık Wi-Fi ağlarında cihazları etkinleştirmeye çalışırken iOS 16’da bilinen bir sorun olduğunu belirten bir not yayımladı. Bununla birlikte, iOS 16.0.1 güncellemesi şeklinde bir çözüm sağladı. Yalnızca iPhone 14 serisi için mevcut olan en son güncelleme, yeni iPhone sahiplerinin karşılaştığı tüm etkinleştirme veya taşıma sorunlarını çözmelidir, ancak kullanıcıların sorunu tam olarak çözmek için bir Mac veya PC kullanarak telefonlarını güncellemeleri ve yeniden kurmaları gerekebilir.

Mobil işletim sisteminin hemen hemen her uygulamasını veya ekranını değiştiren iOS 16 güncellemesi, iPhone 8 ve daha yeni telefonlar için 12 Eylül’de kullanıma sunulmuştu. Kapsamlı iOS 16 incelememizde bahsedilen daha dikkate değer yenilikler arasında; kilit ekranının kapsamlı bir şekilde yenilenmesi ve kilitli ekranı geçmeden önemli bilgilere erişmeyi sağlayan araç takımları bulunuyor. Araç takımları arasında atılan adım sayısı, ne kadar su içtiğiniz gibi fitness alışkanlıklarının kaydını hızlıca gösterenler de bulunuyor.

Genel olarak, en son iOS güncellemesi doğru yönde bazı önemli adımlar attı, ancak hâlâ çözüme kavuşması gereken bazı hususlar bulunuyor. iOS 16.1 için ilk beta sürümü bu haftanın başlarında kullanıma sunuldu ve daha önce bazı iPhone’lara gelmiş olan pil yüzdesi göstergesini “mini” iPhone’lar gibi daha fazla modele ekledi. Apple’ın iPhone 14 Pro’larla birlikte gelen yeni Dynamic Island’ına da güncellemeler gelecek. Ayrıca Erişilebilirlik araçlarına erişim de kolaylaşıyor.

İLGİLİ HABERLER