Eğlence

Instagram’ın yeni görünümü ünlü isimleri kızdırdı

instagram blend

Şu günlerde Instagram’ı açanlar, ana akışlarında giderek daha fazla Reels videosu görüyor. Buna paralel olarak kullanıcı paylaşımlarındaki etkileşim oranı da giderek düşüyor. Pek çok kişi platformun TikTok’a benzeme çabasının abartılı hâle geldiğini düşünüyor. Bu grupta sosyal medya platformunun en çok takipçiye sahip ikinci kullanıcısı da yer alıyor.

Kylie Jenner, hikayesinde başka bir kullanıcının “Instagram eski günlerine dönsün” temalı gönderisinin ekran görüntüsünü paylaştı. Jenner, paylaşımına “PLEASEEEEEE” (Lütfen) şeklinde bir not eklemeyi de ihmal etmedi.

Jenner’ın ekran görüntüsünü paylaştığı gönderide şu ifadeler yer alıyor: “Instagram’ı yeniden Instagram yapın. (TikTok olmaya çalışmayı bırakın. Ben sadece arkadaşlarımın sevimli fotoğraflarını görmek istiyorum) Saygılarımla, Herkes”

Söz konusu gönderiyi Kylie Jenner’ın ablası Kim Kardashian da paylaştı. Gönderinin mevcut beğeni sayısı 1.5 milyonu geçmiş durumda.

instagramBu gönderiyle bağlantılı olarak oluşturulan Change.org kampanyasının an itibarıyla 130 bin imzacısının bulunduğunu belirtmekte fayda var.

Platformun TikTok’a benzeme çabası yeni başlamış bir şey değil. Instagram’ın sahibi olan Meta, uzun süredir TikTok klonu olan Reels formatını öne çıkarıyor. İçerik yapımcılarını Reels formatına yönlendiren ve bunun için maddi teşvikler sunan şirket, TikTok’tan alınan videoları ise ana akışta aşağılara gönderiyor.

Kylie Jenner şimdiye kadar bu konuya olan nefretini içine atmış gibi görünüyor. Ancak tüm videoların tam ekranda gösterilmeye başlaması ve buna ek olarak paylaşılan tüm videoların otomatik olarak Reels içeriğine dönüştürülmesi, Jenner için bardağı taşıran son damlalar olmuşa benziyor.

360 milyon takipçisi bulunan Jenner, Cristiano Ronaldo’nun ardından Instagram’ın en çok takipçiye sahip ikinci kullancısı konumunda. Jenner’ın kullandığı sosyal platformların tasarımıyla ilgili görüş bildirmesinin de yeni bir şey olmadığını belirtmek gerekiyor. 2018’de Snapchat’in yeni tasarımını beğenmeyen Jenner, tasarım değişikliğinin ardından Snapchat’i kullanmayı bırakmadığını söylemiş ve bu açıklamanın ertesi günü Snap hisseleri 1.3 milyar dolar değer kaybetmişti.

İLGİLİ HABERLER