Teknoloji

Instagram alışveriş sekmesinde reklam gösterimine başladı

instagram alışveriş
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Instagram geçtiğimiz kasım ayında kullanıcılarıyla buluşturduğu Alışveriş sekmesinde reklam gösterimine başladı. Bir süredir bu sekmede reklam gösterimini test eden şirket, şimdi de reklamları tüm kullanıcılarına gösteriyor. Instagram’ın daha fazla sekmede reklam göstermesi bazı kullanıcıları üzse de, Alışveriş sekmesinde reklam gösterimi biraz daha anlamlı görünüyor.

Reklamlar için Alışveriş sekmesi Keşfet veya Reels sekmelerine göre daha uygun bir yer niteliği taşıyor. Burada kullanıcılar reklamlar üzerinden markaların ve tasarımcıların ürünlerini inceleyebiliyor. Reklamlar, alışveriş sekmesindeki diğer içerikler gibi görünüyor. Ancak üstlerinde “sponsorlu” ibaresi yer alıyor.

Instagram’ın Alışveriş sekmesinde reklam göstermesi markaları da memnun etmişe benziyor. Bavul markası Away’in sözcüsü, insanların Alışveriş sekmesine bir şeyler alma motivasyonuyla geldiğini ve bu nedenle reklamların etkisinin arttığını belirtti.

Instagram Alışveriş sekmesindeki bir reklama tıklatıldığında ürün hakkında daha fazla bilgi edinmek mümkün oluyor. Ayrıca daha fazla ürün görseli görülebiliyor. Kullanıcılar ilgilerini çeken reklamları kaydedebiliyor veya arkadaşlarıyla paylaşabiliyor. Reklamları gizlemek ve şikayet etmek ise mümkün olmuyor.

İLGİLİ HABERLER