Manşetler

Huawei Watch D tanıtıldı, işte başlıca özellikleri

huawei watch d özellikleri

Son birkaç haftadır Huawei’den yeni bir akıllı saat geleceğine dair söylentileri duyuyorduk ve en sonunda Huawei Watch D olarak anılan saat Çin’de resmiyet kazandı. Çinli donanım üreticisinin yeni akıllı saati, söylendiği gibi, özellikle EKG ve kan basıncı izleme olmak üzere birinci sınıf sağlık izleme özellikleriyle birlikte geliyor. Elbette bu özelliklerin kullanımı ülkelerin resmi sağlık kuruluşlarının onayına bağlı olacak. Şimdilik bu giyilebilir cihaz yalnızca Çin’de satışa sunuluyor.

Watch D, floro-kauçuk kayışlarla geliyor. Orta (11,8 cm uzunluğunda) ve büyük (13.3 cm uzunluğunda) olmak üzere iki boyut seçeneği bulunuyor. Saatin gövdesi alüminyum alaşımla kaplı, Siyah ve Titanyum olmak üzere iki renkte geliyor. Akıllı saat, 456×280 piksel çözünürlüğe ve 326ppi piksel yoğunluğuna sahip 1.64″ AMOLED renkli dokunmatik ekrana sahip. Pil boyutu belirtilmemiş, ancak ürün sayfasında normal kullanımda 7 güne kadar dayanabileceği yazıyor.

Tabii ki, giyilebilir ürünün öne çıkan özelliği, sağlık izleme özellikleri oluyor. Akıllı saat, bilekten tansiyon ölçümü için mikro hava pompaları ve hava yastıkları kullanan Huawei TruBP sisteminden yararlanıyor. Artı veya eksi 3 mmHg hata payı elde etmek için, yüksek hassasiyetli bir basınç sensörü, bir basınç geri besleme kontrol devresi ve düşük akış dirençli bir gaz yolu da mevcut. EKG için sekiz dairesel fotoelektrik sensör kullanan TruSeen 5.0+ teknolojisi bulunuyor. Daha doğru sonuçlar elde etmek için, kavisli bir cam safir lens ile PVD kaplı EKG elektrotları ve ışık kaynakları yer alıyor. Bu öğeler, takip birimleri için herhangi bir girişimi filtreleyebilir.

Huawei Watch D sağlık özellikleri için hastanelerle iş birliği

Bu özellikler sayesinde Huawei Watch D’yi Ateroskleroz, Aritmi ve Uyku Apnesi riskleri gibi şeyleri tespit etmek için bir araç olarak kullanmak mümkün olabiliyor. Bu akıllı saat Çin’de Class II tıbbi cihaz olarak tescil edilmiş, ve doğruluğunu ve güvenilirliğini test etmek için 301 yerel hastane ile iş birliği yapılmış. Tabii ki Watch D, adım sayacı, kalp atış hızı monitörü, uyku takibi, kan oksijen seviyesi monitörü, sıcaklık sensörü vb. dahil olmak üzere olağan sağlık ve fitness özelliklerine sahiptir. Ayrıca çok işlevli NFC mevcut, toza ve suya dayanıklılık IP68 ile belgeleniyor.

Huawei Watch D Çin’de, 2988 yuan (5123 TL) fiyat etiketiyle satışa sunuldu. Diğer ülke pazarlarında satışa sunulup sunulmayacağı konusunda henüz bir haber yok. Ancak daha önceki Huawei akıllı saatlerinin gördüğü ilgiyi göz önünde bulundurursak, Watch D’nin de Türkiye’de satışa sunulmasını bekleyebiliriz.

İLGİLİ HABERLER