İncelemelerManşetler

Huawei Nova 9 SE İncelemesi

huawei nova 9 se inceleme

huawei nova 9 se satın alHuawei Nova 9 SE
Huawei Online Mağaza’dan satın alın
ANOVA9SECPS kupon kodu ile 300 TL indirim

SATIN AL

Huawei, geçen yılın sonlarında çıkardığı Nova 9 ve Nova 8i gibi modellerle özellikle genç kesime veya bütçesini düşünerek en uygun telefonu seçmeye gayret gösterenlere hitap eden Nova serisine yeniden hayat vermişti. Üstelik Nova 9 için yüksek profilli bir etkinlik düzenlemişti ve Teknoblog olarak da bunu yerinden takip etmiştik. Daha sonra yayınladığımız detaylı inceleme ile bu orta üst segment akıllı telefonun sunduğu imkanlara ve yeteneklerine yakından bakmıştık. Nova 9, üst sınıf Huawei telefonlarının ilgi çekici özelliklerini nispeten uygun fiyattan sunan bir model olmuştu. Türkiye piyasasına yeni giren Nova 9 SE ise, kendisinden birkaç ay önce gelen telefonun kullanıcıları memnun edecek birçok özelliğini daha ucuza sunan ve gerçek anlamda gençlere hitap eden bir telefon olarak geldi. Huawei Nova 9 SE inceleme yazısı ve videosunda bu yeni Huawei telefonu ile ilgili izlenimler ve yorumlar yer alıyor.

Huawei Nova 9 SE inceleme: Tasarım

Huawei Nova 9 SE, tasarım açısından Nova 9’un bazı unsurlarını ödünç alıyor. İlk bakışta dikkat çeken en önemli unsur arkadaki kamera modülü oluyor. Her ne kadar biraz daha küçültülmüş ve köşeden uzaklaştırılmış olsa da, 108 megapiksel ana kamerayı barındıran bu modül, karşımızda bir Huawei telefonunun olduğunu gösteriyor. Daha önce incelediğimiz Nova 9 da benzer bir renk düzenine sahipti, ancak SE modelinin elimizdeki Kristal renkli versiyonun parlak bir arka yüzeyle geldiğini görüyoruz. Arkası bir ayna gibi ve etrafınızdaki renkleri başarılı biçimde yansıtıyor. Bununla birlikte parmak izini ve kiri tutma konusunda bir hayli cömert. Bu nedenle kutudan çıkan silikon kılıfı kullanma konusunda daha istekli olabilirsiniz. Bu kılıf telefonu sıkıca sarıyor, telefonun göz alıcı rengini ve hoş tasarımını gölgelemeden darbelere karşı içinizin daha rahat etmesini de sağlıyor. Bu arada, Huawei Nova 9 SE’nin Siyah ve İnci Beyazı gibi iki farklı renk seçeneğinin daha olduğunu belirtelim.

huawei nova 9 se inceleme

Telefonun arka yüzü uzun kenarlara doğru kavis yaparak ergonomiyi artırıyor. Nova 9 SE’nin büyük bir ekranına rağmen ele rahat oturmasını ve iyi bir kullanım imkanı sunmasını sağlayan başka ergonomik unsurlar da mevcut. Bunlardan biri telefonun 7,94 milimetrelik ince bir profile sahip olması. Üstelik arka yüzün kenarlara doğru yaptığı kavis, telefonun çerçevesinin daha da incelmesini ve telefonun normalden daha ince görünmesini sağlıyor. 6.78 inç ekranın etrafını ise epey ince bir çerçeve sarıyor. Alt çerçevenin biraz daha kalın tutulması dışında, 1,05 milimetrelik kalınlığıyla karşımızda çok ince bir ekran çerçevesi var. Bu durum yüzde 89.5 gibi yüksek bir ekran-gövde oranı sunmasını sağlıyor. Huawei, bu inceliğe ulaşmak için ahize hoparlörünü de üst kenara taşımış. Yeri yukarı taşınmış olsa da, telefon görüşmelerinde karşı tarafın sesi rahatlıkla duyuluyor.

Telefonun alt kenarında USB-C portu, mikrofon ve hoparlör yer alıyor. Sol kenar temiz biçimde bırakılmışken sağ kenarda yukarıdan aşağı doğru ses tuşları ve parmak izi okuyucusunun yerleştirildiği güç düğmesi bulunuyor. Bu tuşlar normal tutuşta parmaklarınızın rahatlıkla erişebileceği noktalara yerleştirilmiş. Sertlikleri ve tuş basma derinliği de iyi biçimde ayarlanmış. Üst kenarda ikinci mikrofon ve nano SIM ile microSD kart yuvalarını barındıran tepsi mevcut. Arkada, az önce sözünü ettiğimiz kamera modülünün dışında, alt kenara doğru yerleştirilmiş Nova logosu ve çeşitli işaretler dikkat çekiyor.

huawei nova 9 se inceleme

Nova 9 SE’nin kutusundan şeffaf silikon kılıf çıktığını belirtmiştik. Buna ek olarak, telefonun ekran koruyucu filmi de yapıştırılmış biçimde geliyor. Ekran koruyucu filmle telefonun ekranını çiziklere karşı korumak ve telefonu daha bir gönül rahatlığıyla kullanmak isteyenler için ek masraf çıkmayacak. Telefonu deneyimlediğimiz süre boyunca bu filmi yerinden çıkarmadık. Görsel açıdan herhangi bir olumsuzluk yarattığını da görmedik.

Huawei Nova 9 SE inceleme: Ekran ve Ses

Huawei Nova 9 SE’de 6.78 inçlik köşeden köşeye uzunluğa sahip bir ekran bulunuyor. Bu, Nova 9’dakinden biraz daha büyük boyutlu bir ekran bulunduğu anlamına geliyor. Ayrıca o telefonda gördüğümüz, kenarlara doğru kavisli ekran SE modelinde bulunmuyor. Bunun yerine karşımızda düz bir ekran var. İpince ekran çerçevesiyle yine yüksek bir ekran-gövde oranı yakalanmış. Ekranın üst kısmında, ortalanmış biçimde bir kamera deliği var. Bunun ekranda fazla yer işgal etmediğini söyleyebiliriz. Deneyim açısından da herhangi bir sıkıntı yaratmıyor.

huawei nova 9 se inceleme

Nova 9 SE’nin ekranı IPS LCD teknolojisine sahip. 90 Hz gibi normale göre daha yüksek bir yenileme hızı da sunuluyor. Bunun etkisini kullanıcı arayüzündeki geçişlerde, internet tarayıcısında veya menülerde sayfa kaydırmalarında görmek mümkün oluyor. Ayrıca çeşitli oyunlarda da bunun farkını görebilirsiniz. Yenileme hızını ekran ayarları içinden yönetmek mümkün. Çözünürlük ise Full HD+, daha doğrusu 1080 x 2388 piksel. Bu da 387 ppi gibi, makul bir piksel yoğunluğunun sunulduğu anlamına geliyor. Yeterli keskinlikte ve netlikte yazılar, grafikler Nova 9 SE’nin ekranı tarafından sunuluyor. Renk canlılığı ve siyahların derinliği Nova 9’un OLED ekranındaki kadar yüksek seviyede olmasa da, bu ekran fotoğrafların ve videoların gösterimi için iyi koşulları sağlıyor. Bu ekranın 1.07 milyar renk desteğini sunduğunu belirtelim. Ekranın renk modu ve sıcaklığını da ayarlar içinden düzenlemek mümkün. Canlı renk modu biraz daha göze hoş gelen bir görünüm sunarken Normal modda renk sıcaklığı biraz daha yüksek, beyazlarda sarı ton biraz daha fazla görünüyor. Öte yandan renk sıcaklığını elle değiştirme imkanı da var. Görüş açıları ve dış ortamda görünürlük de yüksek seviyede.

huawei nova 9 se inceleme

Nova 9 SE’nin tek bir hoparlörü var, o da alt kenarda yer alıyor. Bir akıllı telefon ortalamalarında, yeterli şiddette ses çıkışı sağlıyor. Berrak, yüksek şiddette patlama yapmayan ve iyi bir dinleme deneyimi sunan ses çıkışını bu tek hoparlörden elde etmek mümkün. Bir şeyler izlemek ve dinlemek için yeterli, başka bir ses kaynağını aratmıyor. Telefonda 3.5mm kulaklık jakı yok. Eğer eskiden Huawei telefonu kullandıysanız ve elinizde USB-C uçlu kulaklık veya 3.5mm adaptörü varsa, işinize yarayacaktır. Ancak en güzeli, Huawei’nin Device+ ekosistemine mensup olan ve Nova 9 SE ile de kolay bağlantı ve geçiş imkanı sağlayacak FreeBuds 4 veya FreeBuds 4i gibi bir kulaklık edinmek olacaktır.

Huawei Nova 9 SE inceleme: Performans ve Pil

Nova 9 SE’nin içindeki donanım bileşenlerine baktığımızda, sekiz çekirdekli Qualcomm Snapdragon 680 işlemcinin bu telefonun kalbinde yer aldığını görüyoruz. Dört tane 2.4 GHz Kryo 265 Gold ve dört tane 1.9 GHz Kryo 265 Silver olmak üzere toplam 8 CPU çekirdeği barındıran bu işlemci aynı zamanda Adreno 610 GPU’yu da içeriyor. Ona 8 GB RAM ve 128 GB dahili hafıza eşlik ediyor. Bu paket, GeekBench 5 testinde piyasadaki Qualcomm 600 serisi diğer telefonlarla aşağı yukarı aynı seviyelerde puanlar aldı. Pratikte de günlük işler için yeterli bir performansı sunacağını söyleyebiliriz. İnternette gezinme, Twitter ve benzeri sosyal ağları kullanma, Kamera’yı hemen açıp fotoğraf veya video çekme gibi işler için Snapdragon 680 yeterli gücü sağlıyor. Oyun konusunda ise, temel seviyedeki oyunlar rahatlıkla oynanır, PUBG Mobile gibi daha yüksek profilli oyunları da yüksek seviyede olmayan ayarlarda yeterli bir deneyim elde edecek şekilde oynama imkanı sunar.

huawei nova 9 se inceleme

Pil tarafında geldiğimizde, bu telefonda 4000 mAh kapasiteli pilin yer aldığını görüyoruz. Bu pil, normal yoğunluklu kullanımda bir günü aşan, hatta ikinci günün yarısına kadar çıkarabilecek bir kullanım imkanı sağlıyor. Burada Huawei’nin yüksek pil optimizasyonunun etkisini görüyoruz. Telefon, kullanılmadığı zamanlarda güç tüketimini aza indiriyor. Telefonu şarj edip birkaç saat kullanmadıktan sonra ekranı açıp baktığımızda, pilin hâlâ yüzde 100 seviyesinde olduğunu gördük. Oyun oynarken veya biraz daha performansa ihtiyaç duyduğunuz durumlarda, Pil ayarları içindeki Performans modunu etkinleştirebilirsiniz.

huawei nova 9 se inceleme

Huawei Nova 9 SE’nin memnun edici yanlarından bir tanesi de hızlı şarj desteği. Telefonun 66W hızlı şarj desteği var ve kutudan da bu yüksek güç çıkışını destekleyen Huawei SuperCharge şarj adaptörü çıkıyor. Huawei, bu güç adaptörü sayesinde telefonun 4000 mAh kapasiteli pilinin sadece 38 dakika içinde 0’dan 100’e şarj edilebileceğini belirtiyor. Pratikteki deneyimlerimiz de hızlı şarj performansının gerçekten etkileyici olduğunu belirtiyor. Telefonun 0’dan yüzde 100’e ulaşması, telefon açık durumdayken Huawei’nin belirttiği sürenin biraz üstüne çıkmış olsa da, yine bir saatin altında bir sürede telefon tamamen şarj oldu. Huawei, geliştirilmiş ısı azaltma tekniği sayesinde şarj sırasında telefonun yüzde 30 oranında daha az ısındığını söylüyor. Gerçekten de bu yüksek şarj hızına rağmen, telefonun ulaştığı sıcaklığın normale göre daha az olduğunu söyleyebiliriz.

Huawei Nova 9 SE inceleme: Yazılım ve Güvenlik

Huawei Nova 9’da EMUI 12 yüklü olarak geliyor. Daha önce incelediğimiz Nova 9, P50 Pro ve P50 Pocket gibi modeller sayesinde Huawei’nin akıllı telefonlarında gördüğümüz bu son kullanıcı arayüzünün ne gibi özellikler ve yetenekler barındırdığını biliyoruz. Bunlardan Nova 9 SE kullanıcıları da yararlanıyor ve iyi bir deneyim elde ediyor. Başlangıçta Google uygulama ve servislerinin olmaması, Play Store’un yokluğu kafanızda soru işaretleri oluşturabilir. Ancak Nova 9 SE’yi kullandıkça, ihtiyaç duyduğunuz birçok uygulamaya rahatlıkla erişebildiğinizi, Google’ınkilerinin yerine de Huawei’nin sağlam alternatifler sunduğunu göreceksiniz.

huawei nova 9 se inceleme

Öncelikle Huawei, EMUI 12 içinde zengin özelleştirme araçları sunuyor. Ana ekrandayken iki parmağınızı ekranda kıstırarak özelleştirme seçeneklerine erişebilirsiniz. Buradan Başlangıç ekranı ayarlarına erişebilir, simge boyutu, uygulama ikonu düzeni gibi detayları isteğinize göre değiştirebilirsiniz. Ana ekran sayfaları arasındaki geçişler, uygulama kısayollarıyla aynı ekranlara serpiştirebileceğiniz çeşitli araçlar da burada mevcut. Yüklü gelen Petal Search, Huawei Video gibi uygulamaların özel araçları dışında, yükleyeceğiniz üçüncü taraf uygulamaların araçlarını da burada görebilirsiniz. Duvar kağıdını değiştirme de, burada yer alan bir başka özelleştirme seçeneği.

Özelleştirme imkanları bunlarla bitmiyor. Temalar adlı bir uygulama var ve buradan Huawei Nova 9 SE’nin kullanıcı arayüzünde büyük değişiklikler yapma imkanınız var. Tema seçenekleri arasından dilediğinizi seçerek telefonunuza farklı bir görünüm kazandırabilirsiniz. Yazı stilleri, Canlı duvar kağıtları, Duvar kağıtları gibi seçenekler de bu uygulamada mevcut. Ayrıca Petal Klip uygulaması içinde kullanabileceğiniz birkaç şablon seçeneğini de Temalar içinde görebilir ve bunları Nova 9 SE’ye indirebilirsiniz.

huawei nova 9 se inceleme

Petal Klip demişken, bu uygulama, Huawei’nin Petal çatısı altında sunduğu en son uygulamalardan biri oluyor. Bunun sayesinde sıfırdan veya çeşitli şablonları kullanarak kendi videolarınızı oluşturabilirsiniz. Videonuza ekleyeceğiniz fotoğrafları veya videoları seçin, daha sonra kullanımı kolay, zengin özelleştirme imkanları sunan düzenleme arayüzü aracılığıyla videoları kırpın, hızı ayarlayın, animasyonlar veya filtreler ekleyin. Dışa aktaracağınız videonun çözünürlüğünü ve kare hızını belirleyebilirsiniz. Ayrıca düzenleme ekranından videonun yatay veya dikey mi olacağını belirleme imkanınız var. Kısacası Petal Klip, başka hiçbir uygulamaya gerek bıraktırmadan TikTok veya Instagram için eğlenceli videolar hazırlamanıza izin verecektir.

Nova 9 SE sahiplerini, Huawei’nin yeni Kontrol Paneli bekliyor. Selfie kameranın sağından aşağı doğru sürüklediğinizde bu yeni kontrol paneli karşınıza çıkacak. Burada düzenli şekilde dizilmiş birçok kutucuk göreceksiniz. Çalma kontrolleri, Wi-Fi, Bluetooth, Hızlı Ayarlar gibi; elinizin hemen altında bulunmasını istediğiniz birçok kontrol burada. Hızlı Ayarlar kutucuğunu parmağınızı aşağı sürükleyerek genişletebilir; Huawei Share, ekran görüntüsü alma, Kişisel ortak erişim noktası, Koyu Mod gibi sık kullanılan ayarlara hızlıca erişebilirsiniz.

huawei nova 9 se inceleme

Device+ ve AI Life uygulaması aracılığıyla Huawei Kimliği altına eklediğiniz çevresel aygıtlar da Kontrol Paneli içinde gördüğümüz diğer kutucuklar olarak sıralanıyor. Device+ özelliği, farklı Huawei cihazları arasında iş birliğine olanak tanıyor, Nova 9 SE, daha önce eşleştirilmiş olan Huawei MateBook bilgisayar, FreeBuds kablosuz kulaklık gibi cihazlara hızlıca bağlanıyor. Bu gibi cihazlara ses veya görüntü aktarımı hızlıca başlatılabiliyor. Nova 9 SE ile eşleştirdiğiniz ve yakında olan Süper cihazlar, Device+ kutucuğu içinde görünüyor ve tek tıklatmayla kolayca bağlantı kuruluyor. Bu özelliğin kullanılabilmesi için görsel cihazların aynı LAN’a bağlı olması gerekiyor. Bluetooth özellikli cihazlar ise, bağlantı kurulduktan sonra burada görülüyor.

Huawei’nin MeeTime adlı görüntülü görüşme uygulaması bir süredir Türkiye’de açık durumdaydı. Daha önce deneyimlediğimiz Nova 9’da bu uygulamanın geldiğini görmüş ve kayıt olmuştuk. Huawei Türkiye, artık bu uygulamanın varlığına daha fazla dikkat çekiyor. MeeTime sayesinde, diğer Huawei cihaz sahibi kullanıcılarla görüntülü görüşme imkanına sahipsiniz. MeeTime’ın basit bir kayıt adımı var, sonrasında tıpkı diğer anlık mesajlaşma uygulamalarında olduğu gibi, MeeTime’ı etkinleştiren kişileri uygulama içinden görüyorsunuz. Üstelik ekran paylaşımı gibi pratik bir özelliği de mevcut. Telefonunuzun ekranını karşı tarafla paylaşabilir, ekran üzerinde çeşitli çizimleri de bu paylaşım esnasında yapabilirsiniz.

Çoklu Ekran İş Birliği olarak adlandırılan, daha önceki Huawei telefonlarında gördüğümüz, aynı markalı ve belirlenen sürüm gereksinimini karşılayan Huawei notebook ve tabletlerine kablosuz görüntü aktarımı sunan, kolay biçimde dosya veya kopyalama panosu paylaşımı sağlayan özellik Huawei Nova 9 SE tarafından desteklenmiyor. Bununla birlikte, yine de Huawei Nova 9 SE’yi Huawei markalı tablet veya dizüstü bilgisayarlara bağlayabilir, fotoğraf ve video aktarımını kolaylıkla yapabilirsiniz. Huawei Share ise fotoğraf veya video paylaşımını, aynı zamanda Sound Joy ve benzeri cihazlarla eşleştirmeyi daha pratik hâle getiriyor.

huawei nova 9 se inceleme

Huawei Nova 9 SE’de uygulama mağazası olarak Huawei AppGallery var. Huawei Türkiye’nin yoğun çalışmaları ve geliştiricilerle yakın iletişimi sayesinde, bugün birçok popüler yerli uygulamanın AppGallery’den indirilebildiğini görüyoruz. Instagram, Netflix, Facebook, WhatsApp gibi oyunları, PUBG Mobile gibi uygulamaları da Petal Search aracılığıyla indirebilirsiniz. Petal Search, indirmek istediğiniz uygulamayı en güvenilir kaynaklardan buluyor, APK indirme dosyaları indirildikten sonra kurulumdan önce güvenlik taramasından geçiriyor. Güncellemeler konusunda da Huawei ilerlemeler kaydediyor. AppGallery’nin güncellemeler bölümü sadece bu mağaza üzerinden değil, Petal Search veya diğer üçüncü taraf kaynaklardan indirilmiş uygulamaların güncellemelerini de haber veriyor ve uygulamaların güncel kalmasını sağlıyor.

Diğer yandan Petal Search, Huawei’nin Google arama uygulamasına alternatif olarak geliştirdiği bir arama motoru ve Nova 9 SE’de de iyi şekilde çalışıyor. Bu arama motorunun kullanışlı birçok özelliği var ve arama performansı da iyi. Petal Haritalar ise, geliştirme çalışmalarına Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi’nin de yoğun biçimde katkıda bulunduğu bir harita servisi. Türkiye için de zengin sonuçlar ve mekanlar sunuyor, navigasyonu da epey iyi şekilde çalışıyor. Bunların dışında Huawei Video, Huawei Müzik, Docs, Huawei Kitap gibi birçok uygulama da Nova 9 SE’de hazır şekilde bekliyor. Huawei Drive ise, Huawei Cloud üzerinde depoladığınız dosyalara hızlı ve kolayca erişim imkanı veriyor. Bulut dosyalarınıza Huawei Docs üzerinden zahmetsizce erişim ve düzenleme fırsatı da mevcut.

huawei nova 9 se inceleme

Eski telefonunuzdan Nova 9 SE’ye geçiş de kolay olacaktır. Phone Clone uygulaması iPhone veya Android telefondan Nova 9 SE’ye sorunsuz aktarım için gerekli araçları sunuyor. Android telefondan geçiş yapıyorsanız, uygulamalarınızı olduğu gibi yeni telefona taşıma imkanınız var. Bu arada daha önce bir Huawei telefonu kullandıysanız ve telefonunuzun yedeği Huawei Cloud üzerinde tutuluyorsa, eski telefonunuzun uygulamalarını ve verilerini kolayca Nova 9 SE’ye aktarma imkanınız var. Bu sayede daha önce incelediğimiz Huawei P50 Pro’nun uygulamalarını ve diğer ayarlarını hızlıca Nova 9 SE’ye taşıdık.

Nova 9 SE’nin sağ kenarında güç düğmesine yerleştirilmiş parmak izi okuyucu mevcut. Bu birim iyi çalışıyor ve ekran kilidini hızlıca geçmeyi sağlıyor. Arzu edenler için ön kamera yardımıyla kullanılabilen yüz kilidi de bulunuyor.

Huawei Nova 9 SE inceleme: Kamera

Huawei Nova 9 SE’nin arkasında dört tane kamera var. Bu orta segment telefon, barındırdığı 108 megapiksel ana kamera ile öne çıkıyor. Hatta bu açıdan Nova 9’un 50 megapiksel kamerasının bile önüne geçiyor. Bu kamera f/1.9 diyafram, faz algılamalı otomatik odak, 1/1.52″ sensör boyutu gibi özelliklerle dikkat çekiyor. Bu kameranın yanında 112 derecelik görüş açısı sunan 8 megapiksel, f/2.2 ultra geniş kamerayı, 2 megapiksel ve f/2.4 özelliklerine sahip makro ve derinlik kameralarını da görüyoruz. Önde ise, ekran deliğine yerleştirilmiş 16 megapiksel, f/2.2, 22 mm odak uzaklıklı ve 90 derecelik görüş açısı sunan selfie kamera bulunuyor.

huawei nova 9 se inceleme

Daha önceki Huawei telefonlarından bildiğimiz bir Kamera uygulaması var. Yapay zekâ destekli sahne modları, Nova 9 SE’yi doğrulttuğunuz sahneyi tarayarak buna uygun görüntü modunu ayarlıyor. Yemek, yeşillik, kapalı hava ve bunun gibi sahneler hızlıca tanınıyor. 108 megapiksel kamera, normal olarak 12 megapiksel çözünürlüklü fotoğraflar çekiyor. Piksel birleştirme yapılarak düşük ışık performansı iyileştiriliyor. Arzu ettiğiniz takdirde Yüksek Çözünürlük modunu kullanarak 108 megapiksel fotoğraflar çekebilirsiniz. Görüntü kalitesi olarak çok büyük fark getirmese de, yakınlaştırma yaptığınızda biraz daha fazla detay görmenize izin verecektir.

Nova 9 SE, düşük ışıkta tatmin edici fotoğraflar çekiyor. Bazı durumlarda ise pürüzsüzleştirme uygulanılarak gürültü etkisinin azaltılmaya çalıştığını görüyoruz. Bununla birlikte gece manzara fotoğrafları çekiminde el titremelerinin bulanıklığa neden olmaması için tripod kullanmanız veya cihazı bir yere sabitlemeniz yerinde olacaktır. Gece modu da daha parlak ve canlı gece çekimleri yapmanıza izin veriyor. Yeterli ışık koşullarında parlaklık ve renk canlılığı açısından doyurucu çekimler yapmak mümkün oluyor. Yapay zekâ destekli sahne modları renkleri daha da canlandırarak sosyal medyada bol beğeni toplayacak fotoğraflar çekmeye izin veriyor. Portre çekimler tatmin edici, yüz güzelleştirme uygulanarak daha hoş sonuçlar elde ediliyor. Arka plan bulanıklığını artırmak, yani bokeh efekti vermek için özel bir ayar bulunuyor. 2 megapiksel çözünürlüklü makro kamera var, ancak biz makro çekimleri genellikle ana kamerayı kullanarak yaptık ve elde ettiğimiz sonuçlar da oldukça memnun edici oldu.

Nova 9 SE’de telefoto kamera yok. Ancak 108 megapiksel kamera, görüntü kalitesinden ödün vermeden yakınlaştırma yapmayı sağlıyor. Özellikle 2 kat yakınlaştırma bu yolla iyi biçimde yapılıyor. 10 kata kadar dijital zum imkanı var, ancak bu durumda görüntü kalitesinde bozulmalar gözleniyor. Ultra geniş açılı kamera, ana kamera ile genel olarak tutarlı görünse de, bazı sahnelerde renk sıcaklığı bakımından daha soğuk tarafa kaçtığı görülüyor.

Video tarafında Nova 9 SE ile en fazla 1080p Full HD çözünürlükte video kaydı gerçekleştiriliyor. Görüntü kalitesi iyi seviyede, aynı zamanda ses kayıtları da net biçime yapılıyor, bas açısından çok yoğun olmasa da, temiz bir ses kaydı mevcut. Görüntü sabitleme tatmin edici, bununla birlikte yürürken kameranın hareketini görüntüde hissetmek mümkün. Ön kamera için de aynı yorumları yapabiliriz. Nova 9 SE’de İkili Görünüm adı verilen video modu ön plana çıkarılıyor. Video modu içinde de bu özel çekim moduna bir kısayol atanmış. İkili Görünüm, ön ve arka kameraları aynı anda kullanarak tam ekran çekime izin veriyor, yani daha geniş formatta bir video kaydı yapılıyor. Video günlük çekenler için bu çekim modu epey kullanışlı olacaktır. Ön kamera görüntüsünü ekranı ikiye bölerek yansıtacağınız gibi, ekrandaki konumunu değiştirebileceğiniz küçük bir pencerede de göstermeniz mümkün oluyor.

Ön kamera, 16 megapiksel çözünürlük değeriyle her koşulda iyi ve yeterli netlikte selfie fotoğraflar çekmeye izin veriyor. 90 derecelik geniş görüş açısı grup selfie çekimlerinde daha fazla kişiyi, kenarlarda fazla bozulma olmadan çekmenize izin veriyor.

Huawei Nova 9 SE ile çektiğiniz fotoğraflar veya videolarla video klipler oluşturmak isterseniz, herhangi bir uygulama indirmenize gerek yok. Çünkü Petal Klip gibi kapsamlı ve kullanışlı bir video editörü yüklü olarak geliyor. Kırpma, geçiş efekti ekleme, müzik yerleştirme, görüntü oranını yatay, dikey veya diğer formatlara göre ayarlama gibi birçok işi Petal Klip yerine getiriyor. Kolay anlaşılır kullanıcı arayüzü ile Petal Klip, TikTok veya Instagram gibi sosyal ağlara kısa video yüklemek isteyenlerin kullanacağı önde gelen video hazırlama uygulaması olacaktır.

Huawei Nova 9 SE inceleme: Sonuç

Huawei Nova 9 SE, büyük ekranına rağmen rahat kullanım sağlayacak tasarım unsurlarıyla dikkat çeken bir telefon. Aynı zamanda parlak arka yüzeyi de telefonun çekici görünmesine yardımcı oluyor. Telefonun kutusundan şeffaf kılıfın çıkması, ayrıca ekran koruyucu filmin de üstünde gelmesi hoş ve kullanıcıları ekonomik açıdan memnun edecek detaylar. İnce ekran çerçevesi, telefonun büyük ekranına nazaran daha makul boyutlarda olmasına yardımcı oluyor, aynı zamanda telefonu daha da şık gösteriyor.

6.78 inç Full HD+ IPS LCD ekran, iyi bir görsel deneyim sağlıyor, telefonu kullanırken, oyun oynarken veya video izlerken rahat etmenize izin veriyor. Tek hoparlörden oluşan ses sistemi de video izlerken veya oyun oynarken yeterli oluyor. Snapdragon 680 işlemci günlük işler ve birçok oyun için yeterli performansı sağlıyor. 4000 mAh kapasiteli pil, çoğu kullanıcı için bir günü rahatlıkla çıkaracak bir grafik sergileyecektir. 66W hızlı şarj ise, prize fazla bağımlı kalmadan, Nova 9 SE’yi kesintisiz şekilde kullanmanıza izin verir. EMUI 12, zengin özelleştirme seçenekleri ve kullanışlı araçlarıyla iyi bir kullanıcı deneyimi sunuyor. Google Play Store veya Google servislerinin eksikliğine çok fazla takılmayın, çünkü AppGallery ve Petal Search ikilisi, aradığınız uygulamaları bulma konusunda size yardımcı olacaktır. Petal Search, Huawei Docs, Huawei Drive gibi servisler de muadillerinin yerini pek aratmıyor. Kamera tarafında Nova 9 SE, günlük hayatta karşınıza çıkacak sahneleri, manzaraları iyi şekilde kayıt altına alma konusunda yeterli desteği sağlıyor.

Bu arada, eğer bir Huawei MateBook dizüstü bilgisayarınız veya başka bir Huawei cihazınız varsa, Nova 9 SE ile yapacaklarınızın sınırı daha da genişliyor. Huawei Share özelliği Huawei tablet veya dizüstü bilgisayarlarıyla paylaşımı kolaylaştırmada yardımcı oluyor. Device+ ekosistemi ise, diğer Huawei cihazlarıyla kolay bağlantı imkanı sağlıyor. Belki de Nova 9 SE, Huawei ekosistemine giriş yaptığınız cihaz olabilir ve arkası yeni cihazlarla gelebilir.

huawei nova 9 se satın alHuawei Nova 9 SE
Huawei Online Mağaza’dan satın alın
ANOVA9SECPS kupon kodu ile 300 TL indirim

SATIN AL

Teknoblog’un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER