İncelemelerManşetler

Huawei MateBook D15 R5 İncelemesi

huawei matebook d15 r5 inceleme

huawei matebook d15 r5 satın alHuawei MateBook D15 R5
Huawei Online Mağaza’dan satın alın

SATIN AL

Huawei MateBook D15 serisi dizüstü bilgisayarları, özellikle fiyat-performans oranı yüksek bir dizüstü bilgisayar isteyenler için birçok memnun edici unsuru bir arada barındırıyor. Büyük bir ekran, tam boyutlu klavye, hoş görünümlü bir tasarım ve kullanım kolaylığı bu dizüstü bilgisayar serisinin öne çıkan özellikleri arasında yer alıyor. Tüketiciler, bütçelerini zorlamadan işlerini rahatlıkla yerine getirebilecekleri ve rahatlıkla her yere taşıyabilecekleri bir dizüstü bilgisayara sahip oluyor. Huawei, 2022 yılıyla birlikte bu serinin AMD Ryzen 5 5500U işlemcili yeni bir versiyonunu Türkiye’de satışa sunmaya başladı. Huawei MateBook D15 R5 inceleme yazısı ve videosunda bu yeni dizüstü bilgisayar ile ilgili önemli detaylar ve yorumlar yer alıyor.

Huawei MateBook D15 R5 inceleme: Tasarım ve Özellikler

2022 model MateBook D15 R5 modeli, tasarım açısından seleflerinin çizgisinden ilerliyor. 16:9 formatında bir ekran kullanılmış ve bu seçim dizüstü bilgisayarın genel biçimini de belirliyor. Dizüstü bilgisayarın metal gövdesi şık bir görünüme sahip. Huawei bu yıl Mistik Gümüş gibi yeni bir renk seçeneğini de deniyor ve elimizde bu model var. Bu renk, D15’in alıştığımız tasarımında bir hayli hoş durmuş, dizüstü bilgisayarı biraz daha stil sahibi bir ürün hâline getirmiş. Kapağın üstündeki Huawei logosu da bir hayli şık görünüyor. Dış tarafın yumuşak ve hafif pürüzlü yüzeyi değerli bir ürüne sahip olduğunuz hissini veriyor. Aynı kaplama klavyenin bulunduğu taban bölümünde de kullanılmış. Bu durum yazı yazarken de hoş bir his elde etmenizi sağlıyor.

huawei matebook d15 r5 inceleme

MateBook D15’in 15.6 inç ekranının etrafını 5.3 milimetrelik ince bir çerçeve sarıyor. Böylelikle ekran, Huawei’nin FullView nitelendirmesini hak ediyor. Yüzde 87 gibi yüksek bir ekran-gövde oranı var. Bu da, MateBook D15’in standart bir 15 inçlik dizüstü bilgisayara göre daha az alan kaplamasına yardımcı oluyor. 357,8 x 229 x 16,9 milimetrelik boyutlarıyla D15, birçok çantaya rahatlıkla sığacaktır. Dizüstü bilgisayarın ince profili, onun elde taşınmasını da kolaylaştırıyor. Söylediğimiz gibi, kalabalık olan çantalara bile rahat biçimde sığmasına yardım edecektir. 1,63 kilogramlık ağırlığı da, bu ekran büyüklüğündeki bir dizüstü bilgisayar için makul sınırlar içinde yer alıyor. Evde veya ofis içinde bir yerden bir yere taşırken ya da belirli bir süre boyunca elinizde veya dizinizin üstünde tutmanız gerekirse, hemen yorgunluk hissi yaratmayacaktır.

MateBook D15’in ekranı, 180 derecelik açıya gelemiyor, ancak 135 derecenin ötesine geçerek, ekranı yataya yakın bir noktada kullanma imkanı veriyor. Menteşe yapısı sağlam olmakla birlikte, kapağı tek bir parmakla kaldırmaya yardımcı olacak esnekliği de sağlıyor. Yine de kapağı, bilgisayara kullanmaya izin verecek açıya kadar açmak için diğer elinizle tabana bastırmanız gerekecektir.

huawei matebook d15 r5 inceleme

Bilgisayarın tabanında bir kenardan diğerine kadar uzanan ince ve uzun tamponun yanında, öne doğru yerleştirilmiş iki kısa tampon daha var. Bunlar MateBook D15’in yüzeye sağlam biçimde oturmasına olanak sağlıyor. Yine, uzun bir havalandırma ızgarası mevcut. Tamponların sağladığı boşluk, ızgaranın ısıyı verimli biçimde atmasına yardımcı oluyor. Yine alt tarafta, her iki kenarda ve öne doğru yerleştirilmiş bir çift hoparlörün bulunduğunu da görüyoruz.

15.6 inç ekranlı dizüstü bilgisayarların genel olarak sayısal tuş takımı da barındırdığını görürüz. MateBook D15 R5 modelinde ise bu tuşlar yok. Bunun yerine Huawei’nin dizüstü bilgisayarların alıştığımız stilde bir klasik klavye mevcut. Tuşlar arasındaki boşluklar fazlasıyla yeterli, parmaklarınız klavye üzerinde rahatlıkla hareket edebiliyor. Tuş basma mesafesi de iyi biçimde ayarlanmış. Yazı yazarken parmak uçlarında baskı hissedilmiyor. Bununla birlikte tuşların yumuşaklığı da yazı yazarken hem hoş bir his veriyor hem de rahat etmeyi sağlıyor. Uzun süre boyunca yazı yazsanız bile, MateBook D15’in klavyesi sizi kolay kolay yormayacaktır.

Klavyenin sağ üst köşesinde, bir Huawei klasiği hâline gelmiş, parmak izi okuyuculu güç düğmesi bulunuyor. İlk kurulum esnasında veya daha sonra, parmak izlerinizi ekleyebilirsiniz. Sadece sağ elinizin baş parmağını eklemeniz bile yeterli olacaktır. Bu birim, çok hızlı biçimde çalışıyor ve ekran kilidini beklemeden geçmenize izin veriyor.

huawei matebook d15 r5 inceleme

MateBook D15 R5’in kamerası da, son yıllarda gördüğümüz çoğu Huawei dizüstü bilgisayarında olduğu gibi klavyeye yerleştirilmiş. Klavyenin en üst satırında bulunan fonksiyon tuşlarının ortasında bir kamera simgesi göreceksiniz. Buna bastığınızda 720p video destekli web kamerası açılacaktır. Bu kameranın geniş bir görüş açısı var. Aynı zamanda yüz takip özelliği de mevcut. Böylelikle görüntülü görüşmelerde yüzünüz net biçimde çıkacaktır. Web kamerasının konumu, karşı taraftaki kişinin sizi, sanki aşağıdan bakıyormuş gibi görmesine neden olacaktır. Eğer bu durum hoşunuza gitmezse, bilgisayarın altına bir şeyler koyup tabana biraz eğim verebilirsiniz. Bu geçici çözüme, kameradaki görünüşünüze önem verdiğiniz toplantılar için başvurabilirsiniz. Öte yandan, son zamanlarda web kameralarının güvenirliliği, fiziksel olarak devre dışı bırakma imkanı daha çok tartışılır, önem verilir oldu. Huawei’nin bilgisayarlarında sunduğu kameranın çalışma mantığı, bu açıdan iyi bir çözüm niteliğini taşıyor. Kameraya bant takmanız veya ekranın üstüne uzanmanız gerekmiyor. Her şey, bilgisayarı kullanırken ellerinizin neredeyse hiç ayrılmadığı klavyenin üzerinde toplanmış.

Huawei, MateBook D15 R5’in 16.9 milimetrelik kalınlığa sahip gövdesine, günümüzde bir dizüstü bilgisayarda olmasını isteyeceğiniz portları yerleştirmiş. Bir adet USB-C portu sol kenarda yer alıyor. Bunu hem veri aktarımı hem de şarj için kullanabilirsiniz. Ayrıca bu portun yanında bir adet USB-A portunu ve HDMI portunu görüyoruz. Karşı tarafta iki adet A tipi USB portu daha var. Bunların hemen yanında ise 3.5mm kulaklık jakı yer alıyor. Sonuç olarak toplamda üç tane USB-A portu var. Bunlardan sol tarafta olanı USB 3.2 Gen 1 desteğine sahip. Sağdaki portlar ise USB 2.0 desteğiyle geliyor. Harici diske dosya aktarımı ve benzeri işler için soldaki portu kullanmanız, daha hızlı aktarım imkanı anlamına geliyor.

huawei matebook d15 r5 inceleme

Kablosuz bağlantı tarafında Wi-Fi 6 desteğinin bulunduğunu belirtmeden geçmeyelim. Günümüzde Wi-Fi 6 destekli cihazların sayısı artmaya başladı. Huawei’nin de bu alanda Wi-Fi AX3 Quad-Core ve Dual-Core ürünleri var. Gerek onlarla gerek diğer markaların Wi-Fi 6 destekli ürünleriyle Huawei MateBook D15 R5 iyi bir kablosuz ağ performansı elde etmeyi sağlıyor. 2.4 GHz ve 5 GHz çift bant Wi-Fi desteği esneklik sağlarken 2X2 MIMO anten yapısı da bu bilgisayarın iyi ve tutarlı bir kablosuz ağ bağlantısı elde etmesine izin veriyor.

Huawei MateBook D15 R5 inceleme: Ekran ve Ses

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, MateBook D15 R5’te 15.6 inç ekran var. Bu ekran 1920 x 1080 piksel Full HD çözünürlüğe sahip. Ekran 178 derecelik geniş bir görüş açısı sunuyor. Bu da birden fazla kişinin aynı anda bilgisayar başında ortak çalışmasını veya bir şeyler izlemesini kolaylaştırıyor. Ekranın 250 nitlik tipik parlaklık değeri var. Bu da içte ve dışta kullanım için yeterli oluyor. Ekranın mat bir kaplaması var, yansımayı dikkate değer biçimde engelliyor ve kullanımı biraz daha kolaylaştırıyor.

huawei matebook d15 r5 inceleme

15.6 inç ekranda Full HD çözünürlük yeterli bir keskinliği sunuyor. Yüksek kontrast ve canlı renkler, gerek bir şeyler izlerken gerek fotoğraflar üzerinde düzenleme işlerini yaparken mümkün olan en iyi deneyimi elde etmeyi sağlıyor.

Huawei, dizüstü bilgisayarlarında kullanıcılarının göz konforunu da düşünüyor. MateBook D15 R5’te de bu yaklaşımın devam ettirildiğini görüyoruz. Bu bilgisayar, TÜV Rheinland tarafından onaylanan bir Göz Konforu Modu barındırıyor. Bu modda uzun süreli kullanımda gözleri zorlayan mavi ışık azaltılıyor, beyaz dengesi ve renk tonları gözleri yormayacak biçimde otomatik olarak ayarlanıyor. Windows içinde de benzer bir göz rahatlığı modu var, ancak bu mod basit şekilde bir filtre uyguluyor. Huawei’nin özel Göz Konforu modu ise daha karmaşık biçimde çalışıyor ve görüntü kalitesini indirgemeden iş görüyor.

Ekranın 16:9 görüntü oranı ve Full HD çözünürlüğü, onu video izlemek için de çok elverişli bir ortam hâline getiriyor. Günümüzdeki YouTube videolarının ve diğer birçok videonun doğal çözünürlüğü ve görüntü oranı bu olduğundan, MateBook D15’in ekranı videoları iyi biçimde görüntülemenize izin verecektir. Rahat taşınabilirliğiyle birleştirildiğinde, MateBook D15 gittiğiniz her yerde film keyfini de yanınızda götürmenize olanak sağlar.

huawei matebook d15 r5 inceleme

Sahip olduğu bir çift hoparlör, MateBook D15 R5’in başka bir ses kaynağı gerektirmeden iyi bir ses deneyimi sunmasını sağlıyor. 24-bit, 48000Hz ile stüdyo kalitesinde ses çıkışı hoparlörler tarafından sunuluyor. Stereo ses etkisi de memnun edici seviyelerde bulunuyor. Hoparlörün ses çıkış şiddeti, çok yüksek olmamakla birlikte makul seviyelerde. Geniş frekans aralıklı bir ses çıkışı var, dengeli bir dağılımın varlığı söz konusu. Basları da hissetmek mümkün. Oyun oynarken de yeterli olacaktır. Film izlemek için kulaklığa veya başka bir hoparlöre ihtiyaç duymadan, dahili ses sistemiyle iyi biçimde idare edebilirsiniz.

Bu arada kulaklıkla kullanım sırasında yararlanabileceğiniz üç boyutlu uzamsal ses desteği de mevcut. Özellikle, destekleyen kulaklıklarla film izlerken bundan iyi biçimde yararlanabilirsiniz.

Ses çıkışı tarafında iyi bir deneyim sunan MateBook D15, söz konusu ses girişi olduğunda da işini iyi şekilde yapıyor. Bilgisayarın iki mikrofonu var. Bu iki mikrofon sayesinde, bilgisayarı optimum uzaklıkta kullanırken sesiniz iyi ve anlaşılır biçimde kaydediliyor. Görüntülü görüşmeler için mikrofonun sunduğu kalite ve deneyim çok önemli hâle geldi. MateBook D15 R5 bu alanda ihtiyaçlarınızı iyi biçimde karşılayacaktır. Yaptığımız ses kayıt denemelerinde, ortamdan kaynaklı yankılanma hafif de olsa hissediliyor. Ancak net, berrak ve rahatlıkla anlaşılır ses kayıtları yapılıyor.

Huawei MateBook D15 R5 inceleme: Performans ve Pil

Huawei MateBook D15 R5 modelinin adındaki R5 takısı, sahip olduğu AMD Ryzen 5 5500U işlemciden geliyor. Radeon Vega 8 Graphics özellikli bu mobil işlemci, kullanıcıların bekledikleri performansı elde etmelerine imkan sağlıyor. Bu işlemci, benchmark testlerinde elde ettiği sonuçlarla aynı fiyat segmentindeki Core i5 işlemcili seçeneklerle benzer seviyede sonuçlar elde ediyor.

Bu dizüstü bilgisayarda 8 GB DDR4 RAM ve 512 GB NVMe PCIe SSD de bulunuyor. MateBook D15’in hedeflediği kitlenin daha çok internette gezinme, bir şeyler izleme, Word, Excel, PowerPoint gibi ofis yazılımlarını kullanma veya MATLAB ve benzeri mühendislik programlarını kullandığını düşündüğümüzde, bu dizüstü bilgisayar onlar için yeterli bir performansı sağlayacaktır. Aynı anda birden fazla uygulamayı açma, çok Chrome sekmesiyle çalışma gibi işlerde de bu dizüstü bilgisayar işini iyi biçimde yerine getiriyor. Gelen test ürününde Windows 11 yüklü durumda. İlk çıktığı zaman, Windows 11’e terfi ettiğimiz çeşitli sistemlerde, bu yeni işletim sisteminden kaynaklanan performans sorunları görmüştük. Windows 11 ile yüklü gelen MateBook D15 R5’te ise bu gibi durumlarla karşılaşmadık.

512 GB kapasiteli SSD ana akım kullanıcıların dosyaları, videoları ve diğer içerikleri için yeterli olacaktır. Huawei, diski başlangıçta bölümlenmiş biçimde sunuyor. Windows için ayrı, dosyalar için ayrı bir klasör var. Programlarınızı yüklerken, nereye yükleyeceğinize dikkat etmeli, başlangıçta çeşitli ayarlamaları iyi yapmalısınız. Belki de en güzeli, MateBook D15 R5’te ilk kurulumu tamamlandıktan sonra disk yönetimini açmak ve ikiye bölünmüş disk hacimlerini yeniden yapılandırmak olacaktır. Ayrıca Chrome ve benzeri uygulamalarda indirme klasörlerini yeniden düzenlemek depolama alanını verimli biçimde kullanmakta yardımcı olabilir.

huawei matebook d15 r5 inceleme

Oyun konusunda MateBook D15 R5’ten çok yüksek beklentide olmamalısınız. Bununla birlikte Fortnite ve benzeri bazı oyunlarda 1080p’de 30fps’nin üzerinde performans elde edebilirsiniz. 3DMark sonucu grafik performansının hiç de fena olmadığını gösteriyor. Eğer işten veya dersten arta kalan zamanlarda oyun keyfi yaşamak isterseniz, büyük ekranı ve stereo hoparlör sistemiyle D15, ihtiyaçlarınıza iyi şekilde cevap verecektir.

Bu arada Huawei, daha fazla performans isteyenler için PC Manager uygulaması içinde bir Performans modunu sunuyor. Cihazı prize bağlı kullanırken bunu etkinleştirebilir, oyunlarda daha iyi performans elde edebilirsiniz. Benchmark testleri sırasında bu modu açtığımızı belirtelim. Bu açıldığında fan sesinin artabileceği belirtiliyor. Ancak yoğun yükte kullanımda bile, MateBook D15’ten duyduğumuz fan sesi ortalamanın üstüne çıkmadı ve sürekli olmadı. Burada Huawei’nin Shark Fin Dizayn 2.0 tasarımının da rolü var. Daha ince ve fazla sayıda fan kanadıyla köpek balığı yüzgecine benzer bir fan tasarımı kullanılıyor. Fan kanatlarının sayısı yüzde 33 artırılmış. Sonuç olarak Huawei, tek fanlı performansta yüzde 27 artış sağlandığını, aynı gürültü seviyesinde hava akışının da yüzde 27 oranında iyileştirildiğini söylüyor.

huawei matebook d15 r5 inceleme

Pil tarafında da Huawei MateBook D15 R5 güçlü bir dizüstü bilgisayar olduğunu gösteriyor. Bilgisayarda 56 Wh kapasiteli bir pil var. Huawei’nin akıllı güç yönetimi sayesinde bu pil verimli biçimde kullanılıyor. Yukarıda bahsettiğimiz Performans modu, normalde kapalı ve Dengeli mod ile pil ve performans arasında denge gözetiliyor. AMD Ryzen 5 5500U’nun verimlilik tarafında sunduğu katkıların da etkisini unutmamak gerekiyor. Huawei, tek bir şarjla 6.3 saate kadar 1080p video izleme imkanı sunulduğunu belirtiyor. Bu, uzun uçak yolculuklarında 2-3 filmi izleyebileceğiniz anlamına geliyor. Ayrıca 6.6 saate kadar ofis işleri ve 6.2 saate kadar web’de gezinme de Huawei tarafından verilen diğer pil değerleri arasında bulunuyor.

Pratikteki kullanımımız da MateBook D15 R5’in güçlü bir pil performans sergilediğini gösteriyor. Normal yoğunluklu bir kullanımda ve optimum ekran parlaklığında dizüstü bilgisayarın tek bir şarjla ortalama 6,5 saatlik bir çalışma süresi sunduğunu gözlemledik. Bu da günün büyük kısmını dışarıda geçiren çalışanlar veya öğrenciler için iyi bir haber. Şarj cihazını aramadan veya şarj etme derdi yaşamadan MateBook D15 R5’i gün boyunca kullanabilirler.

huawei matebook d15 r5 inceleme

Söz şarjdan açılmışken, MateBook D15 R5’in kutusundan da, daha önceki Huawei dizüstü bilgisayarlarından alıştığımız, 65W Huawei şarj cihazı geliyor. Buna uzun bir USB-C kablosu eşlik ediyor. Bu şarj cihazıyla sadece 30 dakikada yüzde 53’lük bir doluluğa ulaşmak mümkün oluyor. Üstelik bu şarj cihazı seyahatlerde de işinizi kolaylaştıracaktır. Sadece MateBook D14 R5’in şarj cihazını ve kablosunu alarak, USB-C ile şarj olabilen akıllı telefonunuzu veya diğer cihazlarınızı şarj edebilirsiniz.

Bu arada MateBook D15 R5’in ters şarj özelliğine de sahip olduğunu belirtmeden geçmeyelim. Bilgisayarın kapağı kapalı olsa bile, USB portları üzerinden güç çıkışı sağlanıyor. Eğer telefonunuzun veya tabletinizin pili azaldıysa, bu dizüstü bilgisayarı bir powerbank gibi de kullanabilirsiniz. Bilgisayar çantanızda kalsın, kabloyu üste gelen portuna takın ve şarj işlemi başlasın.

Huawei MateBook D15 R5 inceleme: Yazılım

Huawei MateBook D15 R5’te Windows 11 yüklü olarak geliyor. Daha önceki MateBook dizüstü bilgisayarlarında olduğu gibi, Huawei işletim sistemini ek uygulamalar veya araçlarla doldurmuyor. Sadece PC Manager adı verilen, bu dizüstü bilgisayarın Huawei Ekosistemi içindeki diğer cihazlarla uyumlu biçimde çalışmasına yardımcı olan bir uygulama var. Aynı zamanda bu uygulama, sunduğu ekran görüntüsü veya videosu alma, kopyalama panosunu bağlı diğer Huawei cihazlarıyla paylaşma gibi işler için de fazlasıyla kullanışlı oluyor.

huawei matebook d15 r5 inceleme

Eğer bir Huawei tabletiniz veya akıllı telefonunuz varsa, MateBook D15 R5 verimliliğinizi daha da artıracaktır. Huawei Share özelliği sayesinde telefonunuzun ekranını hızlıca bilgisayarınıza yansıtabilirsiniz. Bunun için telefonunuzda NFC’yi açıp klavyenin hemen sağ alt köşesinde bulunan Huawei Share etiketine dokundurmanız yeterli. İki cihaz arasında bağlantı hızlıca kurulacak ve telefonunuzun ekranı bilgisayarın ekranına yansıtılacak. Bundan sonra telefonunuzun ekranını bilgisayardan yönetebilir, ses çıkışını bilgisayardan alabilirsiniz. İki cihaz arasında sürükle-bırak yöntemiyle dosya taşıma da bu şekilde çok kullanışlı. Telefonun Galeri uygulamasını açın, fotoğrafları veya videoları seçin, daha sonra bilgisayarda açtığınız bir klasöre sürükleyip bırakın. Bu işlem, daha önce deneyimlediğimiz Huawei bilgisayarlarında olduğu gibi, MateBook D15 R5 ve Nova 9 ikilisinde de hızlı biçimde çalışıyor.

Aynı anda birden fazla mobil uygulama penceresini yan yana açabilir, bunlar arasında kolaylıkla metin veya fotoğraf taşıması yapabilirsiniz. Benzer şekilde, telefonda seçtiğiniz bir metni kolaylıkla bilgisayarda herhangi bir yere yapıştırma veya tam tersini yapma imkanınız da var. Bu ortak çalışma imkanı, seyahat için araştırma yapma, iş yeri için çeşitli hesapları düzenleme gibi işlerde akıllı telefonu iş akışında daha aktif biçimde kullanma imkanı sağlıyor.

huawei matebook d15 r5 inceleme

PC Manager uygulamasının ekranın sağ altında, görev çubuğu bölümünde bir simgesi var. Buna tıkladığınızda ekranın sağında bir sütun açılıyor. Burada kopyalama panosunun son içeriklerini görebilirsiniz. Ayrıca bu alanda bildirimler ve Huawei bulutu ile eşzamanlanmış belgeler gösteriliyor. Aslında bu tarz özellikler Windows’un kendisinde de mevcut. Ancak Huawei, bunları PC Manager ve kendi servisleriyle ön plana getiriyor ve gerçekten kullanılmasını sağlıyor.

Huawei tableti olanlar da, onu MateBook D15 R5’in ikinci monitörü gibi kullanabilirler. Buna ek olarak bilgisayarın klavyesi ve trackpad’i ile tableti kontrol etme, tablet ve bilgisayar arasında hızlı çalışma imkanları da mevcut. Üstelik MatePad Pro 12.6 gibi bir tabletiniz ve M-Pencil’ınız varsa, D15’te açacağınız çeşitli çizim veya fotoğraf düzenleme uygulamalarında tabletinizi bir çizim tablası gibi kullanabilirsiniz. İkinci bir monitörle çalışmak isteyenlere, hareket hâlindeyken tabletler epey yardımcı oluyor. Huawei’nin ek bir uygulamaya gerek kalmadan böyle bir imkan sunması memnun edici.

huawei matebook d15 r5 inceleme

PC Manager ve Huawei cihazları ile Çoklu Ekran İş Birliği özelliklerinin dışında, klasik bir Windows 11 PC’sinden beklenen deneyim Huawei MateBook D15 R5’te sunuluyor. Bildiğiniz gibi, Windows 11 birçok yenilikle sunuldu. Yenilenen ve daha da zenginleşen Microsoft Store, görünümü değişen ve daha kullanışlı hâle gelen Ayarlar uygulaması bunlardan önde geleni. Microsoft’un sundukları da MateBook D15 R5’in kullanıcı deneyimini zenginleştiriyor.

Huawei MateBook D15 R5 inceleme: Sonuç

Huawei MateBook D15 R5 şık bir tasarıma sahip. İnce ekran çerçevesi, makul sınırlar içindeki kalınlığı ve ağırlığı, aynı zamanda malzeme seçimi onu fiyatına göre daha üst sınıf bir bilgisayar havasına taşıyor. Her iki rengi de çekici görünüyor, ancak bu incelemeye konu olan mistik gümüşü epey beğendiğimizi söylemeliyiz. 15.6 inç ekranı çoğu kullanıcının memnun kalacağı biçimde, 16:9 formatındaki videoları ve oyunları iyi şekilde deneyimleme imkanı sağlıyor. Bunun dışında işte ve derste de iyi bir verim elde etmeyi sağlayacaktır. Ses sistemi yeterli, mikrofonları da görüntülü görüşmeler için kullanışlı. AMD Ryzen 5 5500U ve diğer donanım bileşenleri de MateBook D15 R5’in ihtiyaçlarınıza iyi biçimde cevap vermesini sağlıyor. Pil ömrü ve sunduğu şarj imkanları da MateBook D15 R5’i çekici kılan diğer unsurlar arasında bulunuyor. Yazılım tarafında Windows 11 iyi bir kullanıcı deneyimi elde etmeyi sağlıyor. Eğer Huawei markalı akıllı telefon veya tablet kullanıyorsanız, D15 R5’ten elde edeceğiniz verim ve kullanım zevki çok daha yukarılara çıkacaktır.

huawei matebook d15 r5 satın alHuawei MateBook D15 R5
Huawei Online Mağaza’dan satın alın

SATIN AL

Teknoblog’un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER