Teknoloji

Honor 70 ve Honor Pad 8 küresel pazara çıkışı İngiltere ile başlattı

honor 70

Çin’de tanıtılmasının üzerinden üç aydan biraz daha kısa süre geçmesinden sonra Honor, orta seviye Honor 70 akıllı telefonunun küresel pazara girişini İngiltere’den başlattı.

Telefonun 8GB RAM ve 128GB saklama alanına sahip versiyonu 480 pound fiyat etiketine sahip olacak. 256GB saklama alanına sahip model için 530 pound fiyat belirlendi. Her iki versiyon da 2 Eylül’de genel satışa çıkacak ve ön siparişler bugün itibarıyla açılacak. Telefonun ilerleyen zamanlarda daha fazla ülkede satışa çıkmasını bekliyoruz. Türkiye de bunların arasında yer alıyor.

Geçen yılın modeli Honor 50 ile karşılaştırıldığında, Honor 70’in kamera özellikleri bu sefer çok daha dengeli görünüyor. Aslında Honor 60 modeli geçtiğimiz aralık ayında Çin’de duyuruldu, ancak bu cihaz küresel pazara giriş yapmadı. Tekrar Honor 70’de dönecek olursak, bu telefon yüksek çözünürlüklü 108 megapiksel bir kamerayı 12 megapiksel çözünürlüklü görüntüler sunacak biçimde sunmak yerine; 54 megapiksel ana kamera ve 50 megapiksel ultra geniş kamerayla birlikte geliyor. Bu ultra geniş kamera makro çekimler için de kullanılıyor. Ayrıca 2 megapiksel çözünürlüklü bir derinlik sensörü de mevcut.

Kamerada yeni yazılım özellikleri de var. Honor, “Solo Cut Mode” özelliğinin manzarada geniş bir çekim yapmanıza olanak sağlayacağını söylerken, telefon aynı anda bir nesneyi çerçeve içinde hareket ederken izleyebilen ikinci bir portre videosunu çekebiliyor. Honor 70’in kamera uygulamasında yerel olarak desteklenen diğer çoklu video modları, telefonun hem arka hem de selfie kameralarından aynı anda çekim yapabilmenin yanı sıra hem ana hem de ultra geniş kameralardan çekim yapabilmeyi içeriyor.

honor 70

Diğer taraftan Honor 70, Honor 50’ye benzer bir tasarıma sahiptir. Arka tarafında aynı biçimde çift kameralı halka tasarımı ve önde ise üst kısımda ortalanmış kamera deliğine sahip kavisli 120Hz OLED ekran barındırıyor. Bununla birlikte, daha yakından bakıldığında tasarımda ve özelliklerde dikkate değer ilerlemeler var. Ekranı köşeden köşeye 6,67 inç ile daha büyük (Honor 50’de 6,57 inç ekran var.) ve aynı zamanda bir Qualcomm Snapdragon 778G Plus işlemci tarafından destekleniyor Ayrıca, aynı 66W şarj hızlarına kadar hızlı şarj edilebilen biraz daha büyük, 4800 mAh kapasiteli pili var.

Honor, yeni akıllı telefonunun yanı sıra geçen ay Çin’de Honor Tablet 8 olarak piyasaya çıkan tableti Honor Pad 8 adıyla küresel pazara getiriyor. Bu tablet, 2000 x 1200 çözünürlüklü 12 inç LCD ekrana sahip ve Snapdragon 680 işlemci tarafından destekleniyor. İngiltere’de 270 pound’a satılacak.

İLGİLİ HABERLER