Eğlence

HBO’nun yeni orijinal yapımı House of the Dragon’dan etkileyici izlenme rakamları

house of the dragon fragman

HBO Game of Thrones‘un içinden doğmuş olan yeni dizi House of the Dragon‘un ilk bölümünün TV kanalının tüm zamanların en büyük prömiyerine sahne olduğunu ve sadece ABD’de pazar gecesi, normal TV ve HBO Max yayınlarıyla 9 milyon 986 bin izleyici kaydettiğini duyurdu.

Orijinal Game of Thrones dizisinin 2019’daki finali normal TV kanallarında 13,7 milyon canlı izleyiciye ulaşmıştı. Akış ve isteğe bağlı video sayılarının eklenmesiyle 19 milyondan fazla görüntüleme almıştı. HBO’ya göre, Dragon galasından önce, orijinal diziye olan ilgi arttı ve haftalık yayın ortalaması temmuza göre ağustosta yüzde 90 artış gösterdi.

Şimdi, bir önceki dizinin son sezonundan sonra izleyicilerin diziyle hâlâ ilgilenip ilgilenmediği ve son iki yılda pek çok kişinin izleme alışkanlıklarını geleneksel TV yerine internet üzerinden akışla değiştirip değiştirmediği sorusuna bir cevap var gibi görünüyor. HBO içerik sorumlusu Casey Bloys yaptığı açıklamada, “Milyonlarca Game of Thrones hayranının dün gece bizimle Westeros’a döndüğünü görmek harikaydı. House of the Dragon, prodüksiyona yüreklerini ve ruhunu katan inanılmaz yetenekli bir oyuncu kadrosuna ve ekibe sahip ve izleyicilerin olumlu tepkisinden dolayı çok mutluyuz.” dedi.

Rakamları tam olarak karşılaştırmak zor olsa da, bunlar HBO ve HBO Max için dikkate değer. Üstelik bu etkileyici rakamlar, yeni kurumsal ana şirket Warner Bros. Discovery’nin birkaç haftalık şaşırtıcı seçimlerinin ardından geldi. Son zamanlarda yöneticiler, HBO için tasarlanan Max Batgirl filmini durdurdu, bazı sevilen animasyon başlıkları da dahil olmak üzere birçok şovu yayından kaldırdı. Ayrıca HBO Max’ten yüzlerce Susam Sokağı bölümünü geri çekti.

Bu arada, House of Dragon‘un karşısına, kılıç ve büyücülük alt türünde rekabet edeceği büyük bir yapım geliyor. Amazon’un Prime Video hizmeti, 2 Eylül’de Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri‘ni gösterime sunuyor. Yüzüklerin Efendisi dizisi iki bölümle yayına başlayacak ve ardından 14 Ekim’de yayınlanacak final bölümüne kadar her cuma yayında olacak. House of the Dragon’un yeni bölümleri ise ilk sezonu 23 Ekim’de sona erene kadar, ABD’nin Doğu yakası saat dilimine göre her pazar akşamı saat 9’da yayınlanacak.

House of Dragon Türkiye’de nerede yayınlanacak?

House of Dragon‘un henüz Türkiye’de resmi bir yayıncısı bulunmuyor. HBO Max’in Türkiye’nin de aralarında bulunduğu geniş açılımının rafa kaldırılması nedeniyle bu diziyi farklı bir platformda görebiliriz. Şimdiye kadar HBO orijinal yapımlarını yayınlayan BeIN Connect ve Discovery’nin ortak olduğu Blu TV en kuvvetli adaylar arasında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER