Eğlence

GTA 5 tüm zamanların en çok satan oyunlar listesinde ikinci sırada

gta 5
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Grand Theft Auto 5’in yayınlanmasının üstünden 8 yılı aşkın bir zaman geçmiş durumda. Ancak oyun hâlâ kendisine gündemde yer buluyor. Geliştirici Rockstar Games’in çatı şirketi Take Two Interactive’in yatırımcı toplantısında verilen bilgilere göre, GTA 5 çıktığı günden bu yana 160 milyon kopya sattı. Bu da GTA 5’i tüm zamanların en çok satan oyunları sıralamasında ikinci sıraya yerleştiriyor. Listenin zirvesinde Minecraft bulunuyor.

GTA 5’in bu etkileyici satış performansını sadece oyunlarla değil, serilerle karşılaştırmak mümkün. Statista’nın 2020’nin kasım ayına ait verilerine göre, Assassin’s Creed serisinin tüm oyunları 155 milyon kopya sattı.

Bu sayıya Kasım 2020’de yayınlanan Assassin’s Creed: Vallaha’nın dahil olmadığını belirtmek gerekiyor. Ancak bu oyun dahil edilse bile; GTA 5’in satış performansı, Assassin’s Creed serisinin genel satış performansına yakın olduğu gerçeği değişmiyor.

GTA 5’in çok oyunculu deneyimi GTA Online’ın başarısını düşününce yüksek satış performansına pek şaşırmamak gerekiyor. 9 yıl önce yayınlanan GTA Online’ın oyuncu kitlesi, Rockstar’ın sürekli desteğinin de etkisiyle istikrarlı şekilde büyüdü. Take-Two’nun sunumunda verilen bilgilere göre, GTA Online için şimdiye kadar 40’tan fazla güncelleme yayınlandı.

GTA 5 bu satış performansıyla geliştiricisi Rockstar Games’in omuzlarındaki baskıyı da biraz daha artırıyor. Pek çok kişi, serinin GTA 6 olarak anılan müstakbel yeni oyununu büyük heyecanla bekliyor. Dolayısıyla bunun Rockstar Games cephesinde bir baskı yaratması muhtemel görünüyor. GTA 6 için resmi açıklamanın bu yıl içinde yapılabileceği iddiası da bir süre önce gündeme gelmişti.

İLGİLİ HABERLER