Eğlence

GoPro kamera serisini yeni ürünlerle genişletmeyi hedefliyor

gopro

GoPro, önümüzdeki yıl kamera serisini genişletecek ve mevcut Hero ve Max kameralarının yanına iki model daha ekleyecek. Şirketin perşembe günkü kazanç raporu toplantısı sırasında konuşan şirketin kurucusu ve CEO’su Nick Woodman’a göre, GoPro hâlâ aynı teknolojiyi kullanırken daha özel kameralar sunmak istiyor.

GoPro, Hero serisinde Hero 3 ve 7 gibi White, Silver ve Black kamera modellerinden arka ekransız kameralarına kadar çeşitli modellere sahipti. Hero 8’in piyasaya sürülmesinden bu yana, yalnızca amiral gemisi modelleri piyasaya sürüldü. Şirket daha düşük özellikli, yine de mevcut nesile mensup kameraları tanıtmak yerine eski amiral gemilerini satmayı seçti.

Daha fazla model, şirketin tanımladığı şekilde, “iyi / daha iyi / en iyi” iş modeline dönüş anlamına gelmeyecek. Woodman, şirketin önceki modelinin, hepsi aynı tür alıcılara hitap eden birkaç kamera modeli yapmayı içerdiğini söyledi. Yeni planının Hero ve Max’in hedeflediğinden tamamen farklı kullanıcı gruplarına hitap edecek özel kameralar üzerinde çalışmak olduğunu söyledi.

Ayrıca Woodman, profesyonel pazarın peşinden daha fazla gitmekten bahsetti, GoPro’nun sadece herkes için uygun bir “İsviçre Çakısı” yapmak istemediğini söyledi. Buna ek olarak, GoPro’nun Hero ve 360 kameralarının şu anda sağlayabileceğinden daha fazlasına ihtiyaç duyabilecek insanlara odaklanarak, belirli kullanım durumlarına uyacak üst sınıf çözümler ortaya koymak istiyor.

Woodman, seriye yapılacak yeni eklemelerin, farklı amaçlar için tasarlanmış olsalar bile GoPro’nun şu anda kullandığı teknolojiye dayanacağı konusunda net konuştu. GoPro’nun tamamen yeni bir teknoloji yaratmak yerine bu yoldan gitmesi mantıklı sayılabilir. Bu, şirketin daha ucuza yeni kameralar üretmesine izin veriyor ve mevcut kameralarına güç sağlayan özel çipleri ile de elinde önemli bir avantaj var. Ayrıca GoPro, yol haritasının yeni bulut yetenekleri ve tamamen yeni bir abonelik tabanlı masaüstü uygulaması içerdiğini de söyledi.

İLGİLİ HABERLER