Manşetler

GoPro Hero 5 Black ve Hero 5 Session suya dayanıklı, 4K stereo video kaydı yapıyor

gopro hero 5

gopro hero 5GoPro en yeni aksiyon kameraları GoPro Hero 5 Black ve Hero 5 Session’ı, Karma drone ile birlikte duyurdu. Bu yeni aksiyon kameraları da selefleri gibi küçük boyutlu ve kolaylıkla monte edilebiliyor. Bununla birlikte çeşitli yenilikler de sunuyor.

Yeniliklerin başında su geçirmezlik geliyor. Hero 5 Black veya Session kameranız ile, su geçirmez kılıfa ihtiyaç duymadan su altında çekim için kullanabileceksiniz. Kameralar en fazla 10 metre derinlikteki suda, herhangi bir zarar görmeden çalışabiliyor.

Hero 5 Black ve Session’ın paylaştıkları diğer özellikler arasında saniyede 30 kare hızında 4K video kaydı, şarj olurken fotoğraf ve videoları buluta otomatik olarak yükleme ve tek butonla kontrol sistemi bulunuyor.

Ayrıca her iki kamera da elektronik dengeleme sistemi barındırıyor, böylelikle video çekimi sırasında çekimin titreşimlerden arındırılması sağlanıyor. Sesle kontrol özelliği de yedi dil destekliyor, ayrıca zamanla yeni diller eklenecek.

Bu arada her iki kamera için de yeni eklenen doğrusal görüntüleme sistemi sayesinde geniş açı video veya fotoğraf çekerken, genellikle çok geniş açılı lenslerle yaşanan ağır distorsiyon söz konusu olmayacak.

Hero 5 Black, yeni serinin üst sınıf cihazı olma özelliğini taşıyor. Session’dan farklı olarak, RAW ve WDR fotoğraf modlarında 12 megapiksel çekimler yapma ve otomatik konum takibi için GPS kullanımı gibi özellikler barındırıyor. Stereo ses kaydı ve kayıtlardan rüzgar sesini kırpma gibi özellikler de mevcut.

GoPro Hero 5 Black ile gelen bir başka yenilik de arkada yer alan dokunmatik ekran. Küçük bir monitör gibi kullanılabilen bu ekran aynı zamanda video ve fotoğraf çekim ayarlarını kontrol etmeyi sağlayan bir arayüze de ev sahipliği yapıyor.

Her iki kamera da mevcut GoPro aksesuarlarıyla uyumlu. Buna ek olarak yeni duyurulan GoPro Karma pervaneli hava aracıyla da kullanılabiliyor. Yeni Hero 5 Black ve Hero 5 Session kameraları 2 Ekimden itibaren satışta olacak. GoPro Hero 5’in fiyatı 399 dolar, Hero 5 Session’ın fiyatı da 299 dolar olarak belirlendi. Aksiyon kameralarının fazla zaman geçmeden Türkiye’de de satışa sunulmalarını bekliyoruz. Tabii ki, Türkiye fiyatları biraz daha yüksek seviyede olacaktır.

İLGİLİ HABERLER