Teknoloji

Google beklenen satın almayı sonunda duyurdu

google fitbit versa

Google, bir süredir yüksek sesle konuşulan hamleyi yaptı ve giyilebilir ürün üreticisi Fitbit’i satın aldı. İnternet devi, bu önemli satın almayı cihazlardan ve servislerden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Rick Osterloh‘un imzasını taşıyan bir açıklamayla duyurdu. Google, Fitbit için 2.1 milyar dolar ödeyecek.

Osterloh, açıklamasında Fitbit’i satın almanın Google’a Wear OS platformuna daha fazla yatırım imkanı sağlayacağını belirtti. Osterloh, Google markalı giyilebilir ürünlerin de satışa sunulacağının müjdesini verdi.

Google’ın Fitbit’i satın alabileceği uzun süredir konuşuluyordu. Ancak bu beklenti, son zamanlarda iyiden iyiye artmıştı. Fitbit’in kendisine bir alıcı aradığı ve Google’ın da bunun için en istekli talip olduğu belirtilmişti.

Yapılan anlaşmaya göre, Fitbit’in faaliyetleri doğrudan Google çatısı altında devam edecek. Google’ın çatı şirketi Alphabet, kısa süre önce akıllı ev şirketi Nest’i de Google’ın bünyesine taşımıştı. Nest’in yönetim yapısının Fitbit’e de örnek teşkil etmesi muhtemel görünüyor.

Google ve Fitbit iki taraf için de kârlı bir anlaşma yaptı

Fitbit tarafından satın almayla ilgili olarak yapılan açıklamada ise gizlilik konusunda kullanıcılara bir tür güvence verildi. Şirket, cihazlarından toplanan sağlık ve zindelik verilerinin reklam hedeflemesi için Google tarafından kullanılmayacağını belirtti.

Fitbit ve Google arasındaki anlaşma, iki taraf için de oldukça makul görünüyor. Google uzun yıllardır Wear OS ile giyilebilir ürün pazarında söz sahibi olmaya çalışsa da, bunu başarabilmiş değil. Fitbit’in donanım tarafındaki yetkinliği, Google’a hedeflerine ulaşması konusunda ciddi bir altyapı sağlayabilir. Diğer tarafta ise Google’ın yazılım konusundaki tecrübesi ve elindeki geniş kaynaklar, Fitbit’in akıllı ürünlerini biraz daha akıllı hâle getirebilir. Buna ek olarak, ürünleri Android platformuna daha derin şekilde entegre edebilmek de Fitbit’in şansları arasında gösterilebilir.

İLGİLİ HABERLER