Teknoloji

Google arama sonuçlarından kişisel bilgilerin çıkarılması talep edilebilecek

google arama ana sayfa

Artık Google arama sonuçlarından fiziksel adres, e-posta adresi ve telefon numarası gibi bilgilerin kaldırılması talep edilebilecek. Teknoloji devi, doxxing (kişi veya kuruluş hakkında özel veya tanımlayıcı bilgileri araştırmak ve kamuya açık platformlarda yaymak) vakalarında ayırt edici bilgilerin finansal dolandırıcılıkta kullanılması tehlikesine karşı bilgilerin kaldırılması daha önce de istenebiliyordu.

Google şimdi bu politikayı gizli giriş bilgilerini ve kimlik kartı fotoğraflarını da kapsayacak şekilde genişletiyor. Şirket bu bilgilerin de kimlik hırsızlığında kullanılması gibi durumları engellemeyi amaçlıyor.

The Verge sitesinin haberine göre, Google hâlâ zararlı doxxing faaliyetlerine karşı özel bir süreç yürütüyor. Burada bir şirket çalışanının bağlantılara baktığı ve bunların nasıl bir zarara neden olabileceğini kontrol ettiği belirtiliyor. Genişletilmiş politikayla birlikte şirket kullanıcılardan gelen talepleri de inceleyecek ve kamu yararı ya da yayınlanmış bir haberle bağlantısı olmayan kişisel bilgileri de kaldıracak.

Google Arama Küresel Politika Lideri Michelle Chang, arama sonuçlarından çıkarılan bilgilerin internetten çıkarılmadığının altını çizdi. Chang, kökten bir “bilgi sildirme” isteyenlerin bunun için ilgili internet siteleriyle iletişime geçmesi gerektiğini hatırlattı.

İLGİLİ HABERLER