Teknoloji

Galaxy Z Fold 2 selefinin geçemediği toprak testinden başarıyla geçti [Video]

Samsung Galaxy Z Fold 2, JerryRigEverything adlı YouTube kanalıyla bildiğimiz YouTube yapımcısı Zack Nelson’ın dayanıklılık testinden geçti. Test, Samsung’un bu yılın cihazında kullanılan menteşenin daha dayanıklı olduğu iddiasını doğruluyor.

Nelson’ın testinde Samsung’un yeni katlanabilir telefonunun üstüne bir avuç toprak da dökülüyor. Buna rağmen telefonun menteşesi pürüzsüz biçimde açılıp kapanıyor. Bu durum tozun ve toprak tanelerinin menteşe mekanizması içine hiçbir şekilde giremediğini gösteriyor.

Sağlamlık Samsung’un geçtiğimiz ağustos ayında Z Fold 2’yi tanıtırken verdiği en büyük sözlerden bir tanesiydi. Hatta şirket, buna verdiği önemi göstermek için Nelson’ın ilk Galaxy Fold modeli için hazırladığı sağlamlık testi videosundan bir parçaya da yer vermişti. O videoda katlanabilir telefonun üstüne dökülen bir avuç toprağın taneciklerinin bir şekilde mekanizmanın içine kaçtığını gösteriyordu. Kaçan toz nedeniyle telefonun kapanıp açılması sırasında rahatsız edici bir ses çıkıyordu. Bunu aşağıdaki videoda duyabilirsiniz:

Samsung, Galaxy Z Flip modeliyle birlikte tanıttığı “süpürge” teknolojisinin bir benzerini Galaxy Z Fold 2’de de kullanıyor. Bu sayede katlanabilir ekranın içine toz kaçması önleniyor veya toz kaçmışsa bu dışarı atılıyor. Şirket, telefonun suya ve toza dayanıklı olduğunu iddia etmiyor, ancak testler telefonun yanlışlıkla az bir miktar toza maruz kalması durumunda herhangi bir zarar görmeyeceğini gözler önüne seriyor.

Nelson, sağlamlık testi sırasında telefonu parçalarına ayırmadı. Bu nedenle menteşe mekanizmasına gerçekten tozun girip girmediğini görmedik. Ne var ki, iFixit’in gerçekleştirdiği Z Flip söküm işleminde, kapak mekanizmasında kullanılan fırça kıllarının arasından hâlâ tozun geçebildiği ortaya konulmuştu.

Menteşe daha sağlam gibi görünse de, Galaxy Z Fold 2’nin katlanabilir ekranı geçen yılın telefonunun ekranı veya bu yılın başında çıkan Z Flip’inki gibi kolaylıkla çizilebiliyor. Hem iç hem de dış ekranda kolaylıkla çizilebilen plastik ekran koruyucularıyla birlikte geliyor. Samsung, içerideki ekranda bulunanı yerinden çıkarmamanızı önemle tavsiye ediyor. Eğer bunu çıkarırsanız, telefon ilk Galaxy Fold modelinde olduğu gibi zarar görmese bile, Nelson’ın dediğine göre telefonun içteki katlanabilir ekranı tırnakla kolaylıkla çizilebiliyor veya aşınabiliyor. Aslında Samsung, bununla ilgili bir uyarıyı da cihazın yazılımı içine özellikle eklemiş.

Bu durum Samsung’un Z Fold 2’de Ultra İnce Cam teknolojisini kullanmadığı anlamına gelmiyor. Ancak cam sadece kolaylıkla çizilebilir plastik katmanla kaplı durumda bulunuyor. Eğer cihazın ekranı kullandığınız ilk yıl boyunca kırılacak olursa, Samsung bir kereliğine ekran değişimini 999 TL karşılığında gerçekleştiriyor.

Galaxy Z Fold 2 geçen yılın Fold modelinden daha sağlam olsa da, bu katlanabilir telefonu normal bir akıllı telefona göre daha itinalı biçimde kullanmanın gerekli olduğu akıllardan çıkmamalı. Bu telefonun nasıl bir deneyim sunduğu hakkında bilgi sahibi olmak için detaylı incelememize göz atabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER