Teknoloji

Galaxy Tab S8 için Android 12L tabanlı One UI 4.1.1 dağıtıma çıktı

galaxy tab s8

Android 12L tabanlı One UI 4.1.1 nihayet Galaxy Tab S8 cihazlarında kullanılmaya sunulmaya başlandı. Sammobile‘ın haberine göre, bu gelişmeyle birlikte Tab S8, Samsung dokunuşlarını içeren güncellemeyi alan ilk tablet serisi oldu. Bu güncelleme şimdiye kadar, yalnızca Güney Kore ve Avrupa’daki kullanıcılara sunuluyor ve daha fazla ülkedeki insanların güncellemeyi yakında görmesi muhtemel görünüyor.

One UI 4.1.1, özellikle daha büyük ekranlı cihazlar için yapılmış Android 12L’den oluşturulmuştur. Güncelleme öncelikle Lenovo P12 Pro tablete geldi. Samsung ve Microsoft da, güncellemeyi daha sonra cihazlarına getirmeyi taahhüt etmişti.

Android 12L, aynı anda iki farklı ekranı görüntülemenize olanak tanıyan iki sütunlu yeni bir düzenin yanı sıra daha verimli çoklu görev kullanımlarına olanak tanıyan bir görev çubuğu ekliyor. Güncelleme ile birlikte, uygulamaları görev çubuğundan ekrana sürükleyip bırakarak bölünmüş ekran modunu açabilirsiniz. Ayrıca bölünmüş ekran ve tam ekran modu arasında geçiş yapmanızı sağlayan yeni bir iki parmak hareketi de sunuyor.

Samsung, arayan kişiler için özel arka planlar ayarlamanın bir yolu ve Dosyalarım uygulamasındaki belgelerdeki bilgileri arama yeteneği dışında, Google’ın güncellemesine çok önemli bir şey eklemiyor. One UI’nin bu yeni sürümü, Samsung’un bu ayın başlarında tanıttığı yeni Galaxy Z Fold 4 ve Galaxy Z Flip 4 ile birlikte geliyor.

One UI 4.1.1 güncellemesi, muhtemelen Galaxy Tab S8 kullanıcılarına, özellikle de 14,6 inçlik devasa Galaxy Tab S8 Ultra’ya sahip olanlara hoş bir güncelleme olarak gelecektir. One UI 4.1.1’in kullanıma sunulması, bu sorunun çözülmesine yardımcı olacak ve işletim sisteminin daha büyük bir ekranla daha iyi çalışmasını sağlayacaktır.

İLGİLİ HABERLER