Teknoloji

Galaxy S23 Ultra için yeni kamera iddiası

samsung mobil

Samsung geride kalan 10 aylık dönemde iki adet 200 megapiksel çözünürlüklü kamera sensörü duyurmuştu. Ünlü duyumcu Ice Universe’e göre, şirket 200 megapiksel çözünürlüklü bir sensör daha tanıtmaya hazırlanıyor. Ice Universe, bu sensörün Galaxy S23 Ultra modelinde de kullanılacağını iddia ediyor.

200 megapiksel çözünürlüklü sensörlerden biri ISOCELL HP3 adını taşıyor. Buna raümen, yeni sensörün ISOCELL HP2 adıyla resmiyet kazanabileceği belirtiliyor.

Samsung’un 200 megapiksel çözünürlüklü ilk kamera sensörü ISOCELL HP1 olmuştu. Bu sensörün ilk kez Motorola Edge X30 Pro’da kullanılmasına kesin gözüyle bakılıyordu. Ancak bu telefonun tanıtımının ertelenmesi, işlerin değişebileceğini gösteriyor.

ISOCELL HP3 ve HP1 arasındaki en önemli farklardan biri, HP3’ün daha küçük bir alan kaplaması. Daha hızlı otomatik odaklama ve her pikselin yeniden tasarlanmış olması da HP3’ün getirdiği yenilikler arasında bulunuyordu.

Galaxy S23 Ultra büyük ihtimalle 2023’ün başlarında gözler önüne çıkacak. 200 megapiksel ana kameranın yanı sıra 10 megapiksel 10x periskop kamera da telefonun bileşenleri arasında sayılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER