Teknoloji

Galaxy S23 serisi için Qualcomm’dan önemli ipucu

galaxy s23

Samsung’un amiral gemisi Galaxy S serisinde kendi geliştirdiği Exynos serisi işlemciler yerine Qualcomm’un işlemcilerini öne çıkarması durumu kuvvetlenerek devam edecek gibi görünüyor. Şirket bu yıl sadece Avrupa’da sattığı S22 modellerinde Exynos 2200 işlemciye yer vermiş, geri kalan bölgelerde tercihini Snapdragon 8 Gen 1’den yana kullanmıştı. Qualcomm’un çeyrek sonuçlarının değerlendirildiği toplantıda konuşan CEO Cristiano Amon, S22’lerin yüzde 75’inin kalbinde Qualcomm işlemcinin bulunduğunu belirtirken; Galaxy S23 serisi için de önemli bir ipucu verdi.

Amon, önümüzdeki yıl Samsung’un amiral gemisi serisindeki Qualcomm payının artacağını belirtti. Bu açıklama, analistler tarafından Galaxy S23 serisinde sadece Snapdragon 8 Gen 2 işlemcinin kullanılabileceği şeklinde yorumlandı. Amon’un açıklamasında bu oranın yüzde 100’e çıkacağına dair bir ifade yer almasa da, yüzde 75 ve 100 arasında fazla fark olmaması bu ihtimali kuvvetlendiriyor. Farklı işlemcilerin yazılım desteği konusunda ekstra çalışma gerektirdiğini de unutmamakta fayda var.

Amon, Qualcomm ve Samsung arasındaki iş birliğinin akıllı telefonların ötesine uzandığını hatırlatmayı da ihmal etmedi. İki şirket dizüstü bilgisayarlarda, PC’lerde, tabletlerde ve başka cihazlarda da birlikte çalışıyor. Qualcomm ve Samsung’un 2030’a kadar uzattığı patent lisans anlaşması 3G, 4G, 5G ve 6G cihazları kapsıyor.

Peki bu Exynos için yolun sonunun göründüğü anlamına mı geliyor? Samsung bu soruya “hayır” cevabını verse de, birimde bir yeniden organizasyon ihtiyacının olduğu rahatlıkla söylenebilir. Kısa vadede Exynos çiplerini giyilebilir ürünler gibi başka cihazlarda kullanmayı planlayan Samsung’un giriş seviyesi ve orta segment Exynos çipleri için de yeni müşteriler aramayı sürdürmesi bekleniyor.

Samsung katlanabilir telefonlarında en baştan beri sadece Snapdragon çiplerini tercih ediyor. Bu durumun 10 Ağustos’ta tanıtılacak Galaxy Z Fold 4 ve Z Flip 4’te de sürmesi ve her iki telefonun da Snapdragon 8 Plus Gen 1 işlemciyle gelmesi öngörülüyor.

Snapdragon 8 Gen 2 kasım ayının ortasında tanıtılacak. Samsung Galaxy S23 serisinin ise 2023’ün başlarında tanıtılması muhtemel görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER