Manşetler

Elon Musk Twitter davasını ertelemeye çalışıyor

elon musk twitter

Elon Musk Twitter davasının duruşmalarının başlangıcını bir ay ertelemek için avukatları aracılığıyla mahkemeye başvuruda bulundu. Dilekçede Twitter’ın eski güvenlik şefi Peiter Zatko’nun ifşalarının incelenmesi için daha fazla zamana ihtiyaç duyulduğu ifade edildi.

Musk’ın avukatları, Zatko’nun Twitter’a dair suçlamalarını inceleyip bunu kendi savunmalarında kullanmak istiyor gibi görünüyor. Daha önce mahkemenin ekim ayında başlayacağı açıklansa da, Musk duruşmaların kasım ayına ertelenmesini istiyor.

Musk, 44 milyar dolar karşılığında Twitter’ı satın almasını gerektiren anlaşmadan kurtulmak için bir süredir benzer taktikler uyguluyor. Twitter, Musk’ın anlaşmadan vazgeçtiğini açıklamasının ardından temmuz ayında konuyu mahkemeye taşımıştı. Musk da buna bir karşı davayla yanıt vermişti.

Musk’ın ekibi, anlaşmanın iptali için ABD Borsa ve Menkul Kıymetler Komisyonu’nun da kapısını çaldı. Komisyona sunulan dilekçede de Zatko’nun Twitter’daki güvenlik sorunlarıyla ilgili açıklamalarına dikkat çekiliyor. Söz konusu açıklamalar, Musk’ın Twitter’ı satın almaktan vazgeçmesi konusundaki açıklamalarıyla örtüşüyor.

Zatko geçtiğimiz hafta ABD Borsa ve Menkul Kıymetler Komisyonu’na sunduğu şikayet dilekçesinde Twitter’ın bilgi güvenliği konusunda ciddi ihmallerinin olduğunu öne sürmüştü. Şirketin kullanıcı sayısını artırmak adına spam hesaplarının çoğalmasına göz yumduğunu belirten Zatko,  bot engelleme yazılımının demode olduğunu dile getirmişti. Zatko şikayetinin ardından ABD Kongresi tarafından da ifadeye çağırılmıştı. Twitter, Zatko’nun iddialarının tutarsızlıklarla dolu ve bağlamdan kopuk olduğunu söyleyerek yanıt vermişti.

Elon Musk Twitter davasında ihtiyaç duyduğu kozu Zatko’nun ifşalarıyla bulmuş gibi görünüyor. Bunun dava aşamasında neler getireceğini görmek içinse beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER